Kouyaté: "Naast Bolt en Bryant voel ik me klein"

DINSDAG, 31 JULI 2012, 09:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Terwijl Anderlecht nog op zoek is naar zichzelf, beleeft Cheikhou Kouyaté mooie tijden in Londen. Senegal staat op een zucht van de tweede ronde en de Olympische sfeer bevalt Kouyaté enorm. "De Olympische Spelen zijn magisch."


Tegen Groot-Brittannië en Uruguay haalde Senegal een erg knappe vier op zes. Met nog een match tegen de Verenigde Arabische Emiraten voor de boeg wenkt de tweede ronde. "Ons toernooi zal pas geslaagd zijn als we in de kwartfinales zitten. Alles wat daarna komt, is bonus", vertelt Kouyaté in Het Laatste Nieuws.

"Vóór het toernooi gaf niemand ons een kans in onze 'groep des doods'. Onze tegenstanders hadden Ryan Giggs, Luis Suarez en Edinson Cavani, maar wij hebben ons enthousiasme en onze enorme motivatie. Dat een land als Spanje al uitgeschakeld is, doet dromen."

"Assist tegen Groot-Brittannië"

Kouyaté begon het Olympisch toernooi als invaller, maar heeft zich intussen in de basis geknokt. "Tegen Groot-Brittannië viel ik in na 42 minuten en tegen Uruguay speelde ik de hele match. Ik ben erg tevreden over mijn toernooi tot nu toe, ook al omdat ik tegen Groot-Brittannië de assist voor de gelijkmaker kon geven. Ik speel hier op het middenveld, maar depanneer soms achteraan."

"Dit maak je maar één keer in je leven mee"

Spijt dat hij de Olympische Spelen verkoos boven de CL-kwalificatie met Anderlecht lijkt Kouyaté dus niet te hebben. "De olympische spelen meemaken, heeft iets magisch", vindt Kouyaté. "Zoiets maak je maar één keer in je leven mee. We logeren in het olympisch dorp en verplaatsen ons voor de matchen."

"Ik keek er maanden naar uit om tegen Groot-Brittannië aan te treden op Old Trafford. Spelen in het 'theatre of dreams' was één van de ingrijpendste momenten in mijn jonge carrière. Maar in het olympisch dorp ben ik ook Usain Bolt en Kobe Bryant al tegengekomen. Aan de zijde van zo'n legendes voelde ik me als simpele voetballer van Anderlecht heel klein."

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum