Suarez: "Financieel nooit nog zorgen"

DINSDAG, 31 JULI 2012, 09:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Vlak voor hun vertrek naar Moskou kon Het Nieuwsblad Matias en Magali Suarez nog strikken voor een uitgebreid interview. "CSKA is een grote club. Dat het zoveel voor mij betaalt, geeft me vertrouwen", zegt Matias.


"Twee weken geleden is Mati over CSKA begonnen. Dagen en nachten hebben we erover gepraat. Zo'n koud land was niet mijn eerste keuze, maar uiteindelijk kies je de beste optie. Als je ziet om hoeveel geld het gaat, wil ik wel kou lijden", zo begint Magali.

"Ik ga er veel meer verdienen dan nu bij Anderlecht", trapt Matias een open deur in. "Magali en ik hebben in Argentinië allebei een grote familie. Met het geld uit Moskou hoeft onze familie zich voor de rest van haar leven geen zorgen meer te maken. Mijn broer werkte in een fabriek die koelkasten produceert. Elke dag zwoegde hij tien uren voor een maandloon van 250 euro. Er is ook veel werkloosheid in Argentinië. Mijn schoonbroer moet zijn gezin te eten geven terwijl hij soms wel een baantje heeft en soms niet."

Dat voorzitter Roger Van den Stock zich liet ontvallen dat Suarez vertrekt voor het geld, zit Mati niet lekker. "Natuurlijk is geld belangrijk, maar bij Anderlecht heb ik daar nooit over gezeurd. Ik had een kleiner contract dan sommige andere belangrijke spelers, maar ik heb nooit geëist dat ik evenveel zou verdienen als Mbokani of Jovanovic. Trouwens, Anderlecht kiest ook voor het geld, hè. Waarom wilden ze anders zo'n hoge transferprijs?"

"Kan nog altijd grote transfer maken"

De voorbije maanden werd Suarez genoemd bij grote clubs, maar er kwam telkens iets tussen. "Mijn makelaar heeft goeie contacten bij Bayern München, maar dat werd niet concreet. Arsenal stuurde enkele maanden geleden iemand naar Argentinië om te praten, maar omdat ik geen Argentijns international ben, kon ik geen werkvergunning krijgen in Engeland", vertelt Matias.

En dus werd het CSKA Moskou. "Ik kies ook voor CSKA omdat het een grotere club is. In Rusland doet die ploeg mee voor de titel en ze spelen geregeld in de Champions League. Als ik in Moskou een tweetal jaar goed presteer, kan ik een nog grotere transfer maken. En wellicht maak ik er ook meer kans op de nationale ploeg."

"Als Boussoufa er kan slagen, kan ik dat ook"

Velen vragen zich af of Matias en Magali wel zullen aarden in het kille Moskou, maar daar hebben ze vertrouwen in. "Toen ik vier jaar geleden bij Anderlecht arriveerde, was ik bang. Ik was een nobody uit Argentinië en kroop weg in een hoekje. Bij Moskou moet ik niet bang zijn. Ik zal er Engels leren, want met de Chileen Gonzalez is er maar één Spaanstalige speler."

"Ik heb in de Europa League al bewezen wat ik kan en dat CSKA zoveel betaalt, geeft mij vertrouwen. Ik kan me ook optrekken aan de prestaties van Boussoufa bij Anzji. Als hij als dribbelaar kan slagen in de fysiek sterke Russische competitie, dan kan ik dat ook."

"Appartement kopen in Brussel"

Voor vrouw Magali zal het moeilijker worden. "Ik ga eind deze week mee naar Moskou om ons huis te kiezen. Aangezien ik bij koude temperaturen zelden buitenkom, is een gezellige woning superbelangrijk", aldus Magali.

"België is onze thuis geworden. Onze dochter Halona is hier geboren en moet al haar vriendinnetjes achterlaten. Allegra, de dochter van Biglia, hield niet op met huilen. En Marie Gillet komt over twee weken al op bezoek in Moskou", aldus Magali.

Matias en Magali zullen de band met Anderlecht zeker niet doorknippen. "Op elk vrij moment zullen we terugkeren naar België, want we gaan wellicht een appartement kopen in Brussel", besluit Matias.

Bron: Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum