Jacobs: "Graag in poules tegen Anderlecht"

DINSDAG, 31 JULI 2012, 11:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Aan de vooravond van de CL-wedstrijd tegen Club Brugge kijkt Ariël Jacobs even terug op zijn tijd bij Anderlecht. "Eigenlijk wilde ik al in augustus 2009 stoppen, maar de voorzitter overtuigde me bij te tekenen. Tegen mijn zin."


"Wat ik toen aan de rust van die bewuste Anderlecht - Standard zag, was ongelooflijk. Polak met een enorme knie en tien meter verder hoorde ik Wasilewski roepen terwijl men hem op een brancard wilde leggen. Toen zei ik tegen mezelf: dit is geen voetbal meer, dit is iets uit een film. Aan de rust had ik mijn spelers voor het eerst niets meer te zeggen. Ik trok het me niet meer aan als ze niet verder wilden doen", gaat Jacobs terug naar de avond van 30 augustus 2009.

In de dagen na die wedstrijd liet Jacobs meermaals ontvallen te willen stoppen als coach. "Het was de enige keer dat de voorzitter me nadien tot de orde riep. Ik had dat niet mogen zeggen. Ik heb toen bijgetekend, een beetje tegen mijn zin. Maar ik wilde alles geven voor de landstitel. Maar toen al voelde ik dat vier jaar bij Anderlecht mooi zou zijn. Er was nog weinig dat me van mening kon doen veranderen."

"Me opgeofferd voor spelers, club en bestuur"

Eind vorig seizoen kwam er dan toch een einde aan Jacobs' tijd bij Anderlecht. "We zouden praten na de match tegen Standard. Maar de maandag na de wedstrijd tegen Club Brugge bevestigde het bestuur me dat ze met me verder wilden, dat de keuze aan mij was. Ik heb mijn tijd genomen om mijn uitleg te doen. De voorzitter was geëmotioneerd, maar ik koos voor het verstand."

In de 4,5 jaar dat hij Anderlecht-coach was, kreeg Jacobs geregeld kritiek te slikken. Die beantwoordde hij vaak op een cynische manier. "Ik had geen zin om te antwoorden op de kritiek. Ik heb me een beetje opgeofferd. Als ik niet werd aangevallen, zouden ze zich richten op de club, het bestuur en de spelers. Dan was het beter dat ik alles opving. Ik verdedigde de groep."

"Had graag Anderlecht gehad in plaats van Club Brugge"

Morgen treft Jacobs met zijn nieuwe club Kopenhagen Club Brugge in de voorronde van de Champions League. "Club Brugge zal willen winnen om zich te plaatsen en niet omdat het tegen Ariël Jacobs is. Ook bij Kopenhagen gaan we spelen voor de kwalificatie en niet voor de trainer. Mijn droom was eigenlijk om tegen Anderlecht te spelen. Dat kan nog altijd in de poules."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.