Dubbelinterview met De Mos en Albert

DINSDAG, 31 JULI 2012, 13:12 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Morgen moet Anderlecht al aan de bak in de Champions League tegen FK Ekranas. De povere aanloop tegen Kortrijk (1-1) was allesbehalve geruststellend te noemen. Aad de Mos (foto) en Philippe Albert uiten alvast hun twijfels.


1. Is komst één verdediger wel genoeg?

Philippe Albert: "In België is een verdediging met Odoi, Wasilewski, Deschacht en Safari maar net voldoende. Ik hoop dat het bestuur van Anderlecht ten volle beseft dat jet het in Europa niet kunt maken om die vier jongens op te stellen. Anderlecht moet zich versterken met minstens een centrale verdediger, ongeacht de terugkeer van Kouyaté en Juhasz. Door het gebrek aan voetballend vermogen achterin is Biglia nu verplicht om 25 meter te zakken om van daaruit het spel te dirigeren. Met deze ploeg zal Anderlecht later in Europa vooral op de lachspieren van de tegenstanders werken."

Aad de Mos: "Voorlopig kan Anderlecht inderdaad met deze defensie nog wel Europa in, maar voor later is het zorgwekkend. Ook met één extra verdediger moet nog blijken of ze wel voldoende gewapend zullen zijn. Maar goed, ik neem aan dat Van den Brom weet wat hij wil en als hij akkoord gaat dat één verdediger volstaat, zal hij daar wel zijn redenen voor hebben. Moisander is trouwens een speler naar zijn hart, iemand die hij kent. Dat Anderlecht hem wil kopen, bewijst dat het bestuur naar zijn coach luistert."

2. Kan Anderlecht zich permitteren Suarez niet te vervangen?

Philippe Albert: "De Suarez van vorig seizoen is onvervangbaar. Een gedegen vervanger voor Suarez kost al gauw een pak geld en ik betwijfel of Anderlecht bereid is om voor die positie centen uit te geven. Er worden nu wel namen als Reynaldo, Canesin en Iakovenko naar voren geschoven maar die vallen te licht uit. Ook over Vargas heb ik mijn twijfels. In welke staat zal hij terugkomen? Twee jaar zonder competitievoetbal maak je niet op enkele weken goed. Geloof mij, Vargas zal zeker een half jaar nodig hebben om zijn niveau van voor zijn blessures te evenaren. Anderlecht verschuilt zich achter de realiteit als het met de Venezolaan een vervanger denkt te hebben voor Suarez."

Aad de Mos: "In mijn ogen neemt de club echt wel een risico. Anderlecht is er qua spelersmateriaal niet op vooruit gegaan, integendeel. Het is grotendeels dezelfde ploeg van vorig seizoen min Suarez. Nationaal kan je met deze ploeg nog wel iets doen maar internationaal geraak je daar niet ver mee. Dit is zeker geen Anderlecht van topniveau en ik betwijfel dat Van den Brom nu al kan inschatten dat de ploeg zonder Suarez kan, zoals hij beweert. Daarvoor heeft hij de ploeg vorig seizoen niet genoeg zien spelen."

3. Is Europese onervarenheid Van den Brom een risico?

Aad de Mos: "Dat hangt volledig af van de sterkte van de tegenstander. Tegen Ekranas hoeft dat gebrek aan Europese trainerservaring absoluut geen probleem te zijn. Dat is een ploeg die ook Lokeren en Kortrijk simpel opzij zouden zetten. Bijkomend voordeel is dat die Litouwers Anderlecht niet zo goed kennen. Anders wordt het later in het Europese stadium, als de tegenstand sterker wordt. Dan is het maar de vraag of Van den Brom de steile ambities van de club kan waarmaken. Ik oordeel nog niet. Je moet hem een jaar de tijd geven."

Philippe Albert: "Deze vraag is volledig naast de kwestie. Ariël Jacobs, een man met Europese ervaring, is er toch niet in geslaagd om BATE Borisov en Partizan te verslaan? Van den Brom kan alleen maar beter doen. Of het niet naïef is om met twee offensieve middenvelders te blijven spelen? Natuurlijk kan hij in Europa Biglia niet aan zijn lot overlaten. Maar Van den Brom heeft lef en dat weet ik te appreciëren. Tegen Kortrijk durfde hij het aan om met twee diepe spitsen te voetballen. Iets wat Jacobs in vier jaar nooit geriskeerd heeft."

Bron: Gazet van Antwerpen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.