"Anderlecht ongerust omdat we dichterbij komen"

DINSDAG, 31 JULI 2012, 14:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Volgens Vincent Mannaert zorgt de nieuwe wind bij Club Brugge voor onrust bij Anderlecht. "Ik stel vast dat Herman Van Holsbeeck voor het tweede jaar op rij in interviews meer over Club Brugge spreekt dan over zijn eigen club."


Brugge haalde deze zomer opnieuw een rist nieuwe spelers en plukte Georges Leekens weg bij de Rode Duivels. Ook Anderlecht dacht aan Leekens, maar haalde hem "om deontologische redenen" niet, dixit Van Holsbeeck. Mannaert vindt dit maar een hypocriete uitspraak. "Da's het verhaal van de dubbele moraal. Wie praat over normen en waarden, doet dat wanneer hem dat goed uitkomt. Ik zie evengoed dingen bij andere clubs. Van den Brom is toch óók weggehaald bij een werkgever waar hij nog onder contract lag."

"Er is behoorlijk wat animositeit rond Club Brugge", gaat Mannaert verder. "Zo stel ik vast dat Van Holsbeeck voor het tweede jaar op rij in interviews meer over Club Brugge spreekt dan over zijn eigen club. Dan denk ik: als je de grootste club van het land bent - met 10 miljoen euro meer werkingsbudget dan wij -, hoor je in de eerste plaats naar jezelf te kijken."

"Ik hoor bij Anderlecht dezelfde retoriek als een paar jaar geleden tegenover Standard. Toen lag hun focus op Luik, omdat de bedreiging van daar kwam. Nu richten ze zich op Brugge, omdat ze voelen dat wij dichterbij komen. Anderlecht kijkt vooral naar beneden: 'Oei, ze halen ons in.' Wij liggen niet wakker van die aanpak. Ik heb de indruk dat in de bestuurskamer van Anderlecht meer nervositeit is over ons dan omgekeerd."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.