Urdinov: "We maken kans tegen Anderlecht"

DINSDAG, 31 JULI 2012, 23:11 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

Morgen speelt Anderlecht in de 3e voorronde van de Champions League thuis tegen Ekranas. De kampioen uit Lithouwen is underdog, maar de 21-jarige Macedoniër Yani Urdinov gelooft in de kansen van zijn ploeg.


Urdinov is in België geboren, en heeft een Belgisch voetbalverleden, met een passage bij de jeugd van KV Mechelen. Hij onderschat Anderlecht niet, maar heeft vertrouwen in zijn ploeg.

"Ik denk dat het een moeilijke match zal worden. We zijn de underdog en ik verwacht dat we eerste 30 minuten onder grote druk zullen staan, maar eens we die beginfase overleven, zal het wel wat rustiger worden."

"De druk ligt overigens ook bij Anderlecht en als ze in de beginfase niet tot scoren komen, wordt het meteen ook moeilijker voor hen”, aldus Urdinov. “Wie weet kunnen we hier zelfs een doelpuntje meepikken ..."

Ekranas is ondertussen al 23 matchen ongeslagen, nadat ze het Ierse Shamrock uitschakelden in de tweede voorronde. "Deze derde voorronde is iets groots voor onze club”, aldus coach Valdas Urbonas. “We voelen niet zo’n grote druk als voor de Ierse match”, beweert hij zelf.

“We willen de spelers nu gewoon laten genieten van de Europese matchen. Deze wedstrijden zijn schitterende ervaringen voor onze spelers.” Al wil Yani Urdinov meer dan enkel een rol als toeschouwer. “Ik denk echt wel dat we een kans maken om ons te plaatsen. Ik wil meer dan alleen genieten ...”

rsca.be




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.