"Iedereen droomt van Champions League"

DINSDAG, 31 JULI 2012, 23:23 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

Op de persconferentie die voorafgaat aan de match van morgenavond nam kapitein Lucas Biglia even het woord. Hij was erbij toen Anderlecht de laatste keer de poulefase bereikte, in 2006. "We zullen rustig moeten blijven", weet hij.


De kwalificatie

“Ik hoop dat we in de twee verplichte voorrondes de nodige kwaliteit zullen tonen om ons te kwalificeren voor de Champions League”, aldus de Argentijn. “Het zal er vooral op aankomen rustig te blijven in die kwalificatiematchen ...”

Anderlecht begint de kwalificatiestrijd met een thuiswedstrijd, morgenavond. “We moeten meteen thuis proberen het verschil te maken”, beseft de aanvoerder. “We zullen de kampioen van Litouwen niet onderschatten, maar iedereen heeft enorm veel zin om die Champions League te bereiken."

In een nog niet zo ver verleden liep het al eens helemaal verkeerd tijdens de laatste voorronde voor de CL. “Die match tegen Partizan is nog altijd een gitzwarte herinnering. Laten we hopen dat we die binnen een paar weken naar de achtergrond kunnen verdringen ...”

Een transfer

Het is geen geheim meer dat Biglia droomt van een stap hogerop, maar tot hij die stap officieel maakt is hij met zijn gedachten enkel bij Anderlecht. “Mijn hoofd is nu bij Anderlecht, niet bij een andere club”, geeft hij mee. “Ik lig hier onder contract en als er interesse komt, dan zien we wel, maar tot dan ben ik 100 % met mijn gedachten bij Sporting. Net zoals elke professional.”

En mocht een transfer zich niet realiseren voor eind augustus? “Ik zou niet triest zijn als ik hier zou moeten blijven. Waarom zou ik ? Ik speel bij Anderlecht en ik ben hier gelukkig.”

rsca.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.