"Iedereen kent het belang van de CL"

DINSDAG, 31 JULI 2012, 23:34 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

De eerste speeldag is nog maar net achter de rug, maar er staat John van den Brom meteen een nieuwe uitdaging te wachten. Je kan stellen dat het de belangrijkste match van het jaar wordt, tot nu toe.


“Iedereen kent het belang van deze Champions League voorrondes voor de club”, aldus de T1 van Sporting. “Maar we hebben ons goed voorbereid. We zijn onze tegenstander de afgelopen week twee keer gaan scouten om niets aan het toeval over te laten.”

Allereerst wil van den Brom de tegenstander uit Lithouwen, ondanks hun positie als underdog, niet onderschatten. “Ekranas is een ploeg met veel ervaring wat betekent dat er ook wel een paar oudere spelers bij de ploeg rondlopen. Vier of vijf zijn tussen de 30 en 35 jaar oud. We zullen moeten zien of die ervaring ook Europees geldt, maar vorige week tegen Shamrock was dat alleszins het geval. Die ervaring gaf de doorslag in het laatste duel. Ze hebben ook een paar snelle, creatieve jongens”, weet hij.

Sterke bank

Volgens de coach van paars-wit is de match tegen Kortrijk niet te vergelijken met het duel van morgen. "De belangen zijn ook helemaal anders. En we beschikken over een sterke bank om de wedstrijd te doen kantelen."

“We willen absoluut die Champions League halen en door omstandigheden moeten we nu de voorrondes afwerken, maar het zou heel stom zijn van spelers en staf om daardoor onze tegenstander(s) te gaan onderschatten.”

Vol huis

Van den Brom gelooft dat eerst thuis spelen een voordeel kan zijn. "Ik heb gehoord dat het stadion bijna uitverkocht zal zijn, dat kan ons een enorme boost geven. We willen de strijd eigenlijk al thuis beslissen."

"Het ideaal scenario zou zijn dat we met twee doelpunten verschil kunnen winnen, maar vooral moeten we thuis de nul kunnen houden", weet van den Brom.

rsca.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.