"Geen Champions League is groot gemis"

WOENSDAG, 1 AUGUSTUS 2012, 13:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In de aanloop naar de wedstrijd doet Guillaume Gillet alvast geen moeite om de druk te temperen. "We hebben geen recht op een fout, want falen is geen optie", aldus Gillet. "We moeten vandaag al het verschil maken."


Tegen BATE en Partizan liep het de voorbije twee keer grondig fout in de CL-voorronde. Dit keer moet het anders en dat weet ook Gillet. "Ik heb BATE Borisov meegemaakt, ik weet hoe één match het hele seizoen al heel vroeg op de helling kan zetten. Dit zou de keer te veel zijn voor iedereen: de spelers, de directie en de coach. Ook al is hij hier nog maar pas: we zitten allemaal in hetzelfde schuitje."

De voorbije dagen werd binnen de spelersgroep het debacle van BATE opnieuw te sprake gebracht. "Jonge spelers die dat allemaal niet meegemaakt hebben, kunnen denken: 'Ekranas, Litouwen, dat wordt makkelijk.' Zeker als je jong bent, kijk je alleen naar grote spelers. Maar Europees is niets makkelijk, je mag niemand onderschatten. Het Luxemburgse Dudelange heeft daar tegen Salzburg in de vorige ronde het bewijs van geleverd."

Nog nooit Champions League

Net als John van den Brom wil ook Gillet vanavond al een gunstige uitgangspositie verwerven. Het kunstgras waarop de terugmatch zal gespeeld worden, boezemt toch enige angst in. "Voor de match op STVV vorig seizoen dacht ik dat zo'n veld ons wel zou liggen, maar we speelden als oude mannen. Ook daarom zou het goed zijn als we nu al goed het verschil maken."

Het is intussen al zes jaar geleden dat Anderlecht de poules nog eens haalde. Veel te lang, weet ook Gillet. "Als ik voor mijn komst naar het Astridpark voor mijn televisie zat op Champions League-avonden, speelde Anderlecht daar elk jaar in mee. Sinds ik hier ben, is het niet één keer gelukt. Het wordt tijd, ik ervaar dat echt als een groot gemis."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.