Gillet: "Als rechtsback naar het WK 2014"

WOENSDAG, 1 AUGUSTUS 2012, 13:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met John van den Brom waait er een nieuwe wind bij Anderlecht. Guillaume Gillet is vol lof over de nieuwe coach. "Hij klampt zich niet vast aan zijn tactisch schema, maar durft wijzigen. Dat geeft je als speler vertrouwen."


Tegen Kortrijk voerde Van den Brom kort na de rust een dubbele wissel door. "Je voelde het verschil onmiddellijk: met frisse en offensieve spelers konden we Kortrijk meteen onder druk zetten. Onder Ariël Jacobs hadden we ook wel matchen dat we alles op alles zetten, maar zelden gebeurde dat met twee centrumspitsen. John van den Brom neemt zijn verantwoordelijkheid. Daar hou ik van", zegt Gillet in Het Laatste Nieuws.

"Eén optie: zijn lijstje volgen"

Ook de trainingsaanpak van Van den Brom wekt bewondering. "Net als Sollied zorgt hij voor veel spel en plezier op training en hij blijft ook altijd kalm. En hij durft ook eigen accenten leggen. Een maand geleden gingen Reynaldo en Iakovenko nog uitgeleend worden, maar Van den Brom heeft laten zien dat hij op hen rekent. Hij weet jongens te motiveren."

Na de partij tegen Kortrijk maakte Van den Brom zich wel even boos omdat Mbokani en niet Gillet de strafschop trapte. "Hij heeft meteen duidelijk gemaakt dat als hij een lijst maakt met drie man in volgorde, dat dat dan ook gerespecteerd moet worden. Hij heeft iedereen duidelijk gemaakt dat er maar één optie is: zijn lijstje volgen."

"Bij duivels andere positie dan bij Anderlecht"

Begin juni speelde Gillet een prima interland tegen Engeland als rechtsback. Toch liet Van den Brom snel verstaan in de Luikenaar geen verdediger te zien. "Ik ben blij dat hij dat gezegd heeft, al weet hij natuurlijk ook wel dat ik daar in nood kan depanneren."

"Toch hoop ik dat ik bij de nationale ploeg tegen Nederland mag bevestigen als rechtsback. Ik heb het al wel eerder meegemaakt dat ik bij de Duivels op een andere positie speel dan bij mijn club. Op Wembley heb ik veel vertrouwen opgedaan als rechtsback. Ik maak er een persoonlijke ambitie van om als rechtsback van de Rode Duivels naar Brazilië te gaan."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.