"Jullie zullen schrikken van Jovanovic"

WOENSDAG, 1 AUGUSTUS 2012, 15:02 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

In het magazine Humo heeft Herman Van Holsbeeck een uitgebreid interview gegeven over het transferbeleid, de jeugd en het vertrek van Ariël Jacobs. "Met Jacobs was het gewoon op", zegt Van Holsbeeck.


Niemand weet beter dan Herman Van Holsbeeck dat je met Anderlecht elk jaar vol voor de titel moet gaan, anders kan je je aan bakken kritiek verwachten. Iets wat Van Holsbeeck vorig jaar aan de lijven mocht ondervinden op de fandag. Dit jaar waren de supporters beter gemutst.

&llt;b>Transfers

Toch wekte het makke begin van Anderlecht op Kortrijk al de nodige ongerustheid. Bovendien heeft Anderlecht deze zomer nog geen opzienbare transfers gemaakt. Integendeel, het moest - deels uit noodzaak - veertien spelers van de hand doen. Enkel Cyriac werd binnengehaald.

"Je moet alles in z'n context bekijken. Iakovenko en Reynaldo bijvoorbeeld hebben absoluut de intrinsieke kwaliteit om voor Anderlecht te spelen, maar om wat voor reden dan ook is dat er nog niet uitgekomen.", vertelt de manager. "Echte mislukkingen, zoals een Seck, zijn er niet zoveel. Al vrees ik dat het met Badibanga en Kabasele die weg opgaat."

Verandering

Er waait sinds dit seizoen een nieuwe wind door Anderlecht. John van den Brom is enerzijds aangetrokken om Anderlecht weer als Anderlecht te laten voetballen, maar dit seizoen wordt ook resoluut de kaart van de jeugd getrokken.

"Wij hebben de lat voor spelers uit de jeugd jarenlang véél te hoog gelegd. Veel van onze jeugdspelers werden onder onze ogen weggekocht en spelen nu bij grote ploegen. Nu we allemaal, jeugd en eerste ploeg, in één complex trainen is er veel veranderd."

Jongelingen Molins, Praet en Lukaku zullen dit seizoen speelkansen krijgen. Het zal nodig zijn, want Biglia wil weg en Jovanovic leek vorig seizoen al uitgeblust. "Van Jovanovic zullen jullie schrikken. De Jova die ik op training zie is weer die van Standard. Biglia en Juhasz zitten op het einde van een cyclus, zoveel is duidelijk."

Sleur

Volgens Van Holsbeeck was het vertrek van Jacobs na 4,5 jaar onvermijdelijk. "Er waren geen noemenswaardige problemen, maar vierenhalf jaar dag in dag uit werken met dezelfde coach is lang: dan treedt er gewenning en zelfs sleur op. Ariël besefte dat zelf ook. Lang op Anderlecht werken, ça use quelqu'un. Het was gewoon op."

Bron: Voetbalprimeur



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.