"Samenspel De Sutter en Mbokani beviel me"

DONDERDAG, 2 AUGUSTUS 2012, 08:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na de riante zege tegen Ekranas stond John van den Brom met een grote glimlach de pers te woord. "Ze roepen hier altijd 'we are Anderlecht'. Vanavond heb ik ook gezien wat dat betekent", vertelt Van den Brom.


"Ik heb genoten van de mooie sfeer bij mijn Europees debuut als coach. Dit smaakt alleen maar naar meer. We speelden tegen een matige tegenstander, maar je moet het wel doen. Je kan discussiëren over systemen, maar we hebben de wedstrijd aangepakt in een 4-2-4. Onze intenties waren meteen duidelijk en we hebben ze ook waargemaakt met fantastisch mooie goals", aldus een tevreden Anderlecht-coach.

"Met De Sutter kan je iets forceren"

Met De Sutter en Mbokani koos Van den Brom voor twee centrumspitsen. Het duo was goed voor drie doelpunten. "Het koppel tussen Dieu en Tom heeft fantastisch gewerkt. Als je met die twee spitsen speelt, ben je wel afhankelijk van veel en goeie voorzetten, maar die kwamen er deze keer ook. De combinatie van die voorzetten en beide spitsen heeft het gedaan. Het was de bevestiging van wat ik op het einde van de wedstrijd in Kortrijk al zag."

Van den Brom was duidelijk tevreden over de wedstrijd van De Sutter. "Ik heb hem gezegd dat hij lang gewacht heeft op deze kans en dat hij die zelf verdiend heeft. De keeper van Ekranas heeft er ook nog een stuk of drie van hem uitgehouden. Je kunt met zo'n type als Tom iets forceren. Ik zeg niet dat we altijd zo zullen spelen, maar het is me wel bevallen."

"Jovanovic heeft laten zien wat hij in zijn mars heeft"

Met Biglia en Kanu koos Van den Brom voor maar twee middenvelders, maar dit werkte prima. "Dat was nochtans een risico, want wij speelden met twee tegen drie. Tegen een sterkere tegenstander kan je zo niet spelen. Maar dat wil niet zeggen dat we dan niet met Tom en Dieu kunnen spelen. Misschien moeten we het op het middenveld dan anders invullen."

Ook over Jovanovic, die zaterdag nog vroeg gewisseld werd, was Van den Brom tevreden. "Milan heeft hier laten zien wat hij in zijn mars heeft. Hij kan een man uitspelen en voor een goeie voortzetting zorgen. Op training laat hij dat vaak zien, maar nu heeft hij ook de bevestiging gebracht in de wedstrijd."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.