De Sutter: "Vroeg doelpunt lanceerde ons"

DONDERDAG, 2 AUGUSTUS 2012, 08:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Al na twee minuten zette Tom De Sutter Anderlecht op rozen tegen Ekranas. "Het niveau van een voetballer hangt voor 50 % van de speler af, maar ook voor 50 % van het vertrouwen van de trainer", zegt een herboren De Sutter.


"Ik hoorde dinsdag tijdens de laatste training dat ik zou starten", vertelde De Sutter na de partij. "Het deed deugd dat te horen. Ik heb er een goede voorbereiding op zitten en ook in de oefenwedstrijden zat het goed. Voor mij kwam het er echt op aan de trainer iets te tonen. Toch is het steeds afwachten hoe hij op je prestaties zal reageren."

Na een (langere) invalbeurt tegen Kortrijk posteerde Van den Brom De Sutter tegen Ekranas in de basis. "De trainer had de tegenstander zelf gescout en zei dat we tegen Ekranas het meeste kans maakten door met twee diepe spitsen te spelen. Hij heeft gelijk gekregen. Mijn vroege doelpunt was natuurlijk belangrijk. Die goal brak de match meteen open, we waren gelanceerd."

"Samenspel met Mbokani liep prima"

Mbokani die een voet had in de eerste vier doelpunten, De Sutter die scoorde en een assist leverde: het spitsenduo vond elkaar wonderwel. "De samenwerking tussen Dieu en mij verliep uitstekend. Het is net alsof we al jaren samenspelen. Nochtans was het de eerste keer dat we samen in de spits speelden, op het halfuur op Kortrijk na."

Het systeem waarmee Anderlecht speelde, bevalt De Sutter wonderwel. "In dit systeem heb ik als diepe spits veel meer aanspeelpunten. Bovendien komen we zo met meer volk voor de goal. En het dient gezegd, de voorzetten van Safari, Odoi, Gillet en Jovanovic waren heel goed. Met deze manier van voetballen, met veel ballen vanop de flank, kom ik het best tot mijn recht."

"Eindelijk nog eens normale voorbereiding gehad"

Bij zijn vervanging kreeg De Sutter een staande ovatie van het publiek en na afloop volgden felicitaties van ploegmaats en coach. "Ik voel het vertrouwen van Van den Brom. Een andere reden waarom ik vandaag weer scherp sta, is dat ik eindelijk nog eens een normale voorbereiding heb kunnen meemaken. De twee vorige seizoenen ging die steeds de mist in door blessures."

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum