Henen: "Manchester United blijft me volgen"

VRIJDAG, 3 AUGUSTUS 2012, 08:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De 16-jarige David Henen neemt dit weekend met de U21 van Anderlecht deel aan de Otten Cup. Henen brandt van ambitie en hoopt snel een stap hoger te zetten. "Mijn doel is om dit seizoen mee op winterstage te gaan met de A-ploeg."


Henen kwam vorige zomer over van Standard en tekende in april een profcontract voor drie jaar bij Anderlecht. "Voor ik dit tekende heeft Manchester United stevig aangedrongen om voor hen te kiezen", zo vertelt Henen in La Dernière Heure. "Ze boden me mooie fincaniële voorwaarden, maar mijn manager raadde me aan om eerst in België door te breken."

"Ik heb hun aanbod dan ook geweigerd, net als de uitnodiging om hun opleidingscentrum te bezoeken. Manchester heeft deze boodschap begrepen, maar vertelde me wel dat ze mijn ontwikkeling van nabij blijven volgen. Dit motiveert me en verscherpt mijn ambitie."

"Me meten met Mbokani, Jovanovic en Biglia"

Dit seizoen begint de 16-jarige Henen bij de U21, maar lang hoopt hij daar niet te blijven. "In mijn hoofd heb ik één specifiek doel: met de A-kern mee op winterstage trekken. Elk jaar zijn er enkele jongeren die mee mogen en ik wil daar echt bij zijn. Als dit niet zou gebeuren, zou ik dit als een mislukking ervaren."

"Ik wil me meten met Mbokani, Jovanovic, Biglia en de anderen", aldus een ambitieuze Henen. "Bij de U21 wordt ik momenteel erg goed begeleid door coach René Peeters. Hij beschouwt me als een zoon en brengt me veel bij. Zo moet ik mijn kopspel en koelbloedigheid voor doel nog verbeteren. Ik werk hard om dit te bereiken."

Bron: La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.