Beerschot-voorzitter kwaad op Anderlecht

ZATERDAG, 4 AUGUSTUS 2012, 13:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In de aanloop van het duel van vanavond haalt Beerschot-voorzitter Patrick Vannoppen uit naar Anderlecht. "Dat krijgt van het Brussels gewest het geld om onze jeugd weg te plukken en voor veel geld in het buitenland te verkopen."


In Het Nieuwsblad praat Vannoppen vandaag over het beheer en de toekomst van Beerschot. De voorzitter praat rechtuit en durft uit te halen naar de grote clubs. "Ik zie overal onrecht, maar ik zou de waarheid niet mogen zeggen", aldus Vannoppen. "Elk jaar krijgt Anderlecht één miljoen euro van het Brussels gewest. Natuurlijk kunnen ze dan onze jonge talenten komen halen en later voor veel geld doorsluizen."

"Er zijn overheidsbedrijven die al jaren ploegen steunen die verlieslatend zijn. Een schande. Ik zie wat de reconversie van Limburg voor Racing Genk heeft betekend, wat Jean-Luc Dehaene voor het Brugse stadion deed in 2000 en nadien met Belfius voor Club betekende. Ik zie hoe Daniël Termont vol gaat voor AA Gent. En hier doen de politici niets, omdat er twee ploegen zijn."

"Als ik de cadeaus zou krijgen die de toppers krijgen, zou ik nogal vooruitgang boeken. En dan heb ik het nog niet over de voorkeursbehandeling binnen de bond. Van bij de start is de competitie vervalst, maar ik moet zwijgen. De verdeelsleutel van de tv-gelden in de Pro League heeft als enige doel de status-quo te bewaren. De groten moeten groot blijven."

Bron: Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum