Deschacht: "Rustig toeleven naar Ekranas"

ZONDAG, 5 AUGUSTUS 2012, 11:02 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht won zaterdag met 1-0 van Beerschot maar een hoogstaande wedstrijd was het niet. "Het was zeker niet onze beste match", geeft Olivier Deschacht toe. "Ik denk dat de match van afgelopen woensdag nog wat in de benen zat."


"Maar we hebben de juiste mentaliteit getoond en we hebben geconcentreerd gevoetbald. Het belangrijkste is dat we de drie punten hebben gepakt. We houden er geen kleerscheuren aan over. Nu kunnen we rustig aan toeleven naar de match tegen Ekranas, waar we de kwalificatie voor de volgende ronde van de Champions League willen afdwingen."

De gemiste strafschop van Gillet was achteraf één van de gespreksonderwerpen. Anderlecht lijkt wel met een penaltycomplex te kampen. "Het heeft ons nog geen punten gekost, dus we kunnen er nog mee lachen", reageert Deschacht.

"We zijn nu een tweetal maanden aan het trainen, maar op penalty's hebben we nog geen enkele keer geoefend. Ach, jongens als Mbokani en Gillet zijn specialisten. De volgende zal wel binnen zijn. Ze zijn met drie om ze te nemen, dus volgende keer is het aan Wasilewski. De trainer had het er na de match ook nog over. Hij zei: ‘Wat is dat toch met die penalty's, jongens' (lacht). Maar het leeft nog niet echt in de groep."

Bron: Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum