Mertens: "Achterin loopt het mis bij Anderlecht"

ZONDAG, 5 AUGUSTUS 2012, 11:40 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

PSV-speler Dries Mertens kreeg een deel van zijn jeugdopleiding bij Anderlecht en volgt zijn oude club nog steeds. "Als ik een match in België zie, is het meestal één van Anderlecht", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.


"Denis Odoi is een goede vriend van me, net als John van den Brom", vertelt Mertens in de krant. Over de nieuwe Nederlandse coach van Anderlecht is Mertens één en al lof. "Hij heeft me persoonlijk beter gemaakt bij AGOVV", aldus de Rode Duivel. "Van den Brom is een trainer die constant bezig is met iedereen. Ook met degenen die niet spelen. Hij heeft veel spelinzicht en probeert dat over te brengen op de spelers. Van mij heeft hij een echte linksbuiten gemaakt, met een vrije rol om naar binnen te komen. Daardoor ben ik veel beginnen scoren en heb ik een goed torinstinct ontwikkeld."

Niveauverschil

Mertens ziet wel nog een niveauverschil tussen de Nederlandse en Belgische top. "Als ik Anderlecht bezig zie, dan zitten ze toch nog altijd onder het niveau van Nederland. Ik heb veel vrienden die supporter zijn van Anderlecht. Ik was dat vroeger ook. Toen zag je daar heel goed voetbal en dat is een beetje verloren gegaan."

Volgens Mertens loopt het bij Anderlecht vooral achterin mis. "Voetbal begint achterin. Bij Anderlecht spelen daar geen voetballers, maar brekers. Juhasz is een goede verdediger, maar die zal niet doorstromen zoals Jan Vertonghen dat doet."



anderlecht-online forum