Kouyaté: "Anderlecht heeft me niet gemist"

ZONDAG, 5 AUGUSTUS 2012, 19:56 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

Het avontuur op de Olympische Spelen liep gisteren af voor Cheikhou Kouyaté en Senegal. Anderlecht kan binnekort dus weer rekenen op zijn sterkhouder in de verdediging. Volgens Kouyaté doet Anderlecht het prima zonder hem.


Senegal verloor in Londen tijdens de kwartfinales van Mexico met 4-2. "We hebben er alles voor gedaan, maar we hebben twee goals in cadeauverpakking weggegeven. Dat zou echt niet mogen", vertelt Kouyaté aan RTBF. "Ik vind het enorm jammer, want we verdienen door te stoten met een team dat de toekomst voor zich heeft. Nu moeten we onze koffers pakken."

Kouyaté is toch tevreden met de prestaties van zijn land. "We hebben een groep met het thuisland overleefd. Dat is toch knap. Zo'n olympisch toernooi is een unieke ervaring. Je moet veel reizen en rusten. De vermoeidheid is een belangrijke factor. Maar je speelt hier wel op Wembley voor meer dan 80.000 toeschouwers. Dat is een droom die in vervulling gaat."

Kouyaté kan nu terugkeren naar Anderlecht. Wanneer hij opnieuw in actie komt, is nog niet duidelijk. "Ik heb veel zin om terug te keren. Anderlecht is mijn club. Ik kreeg ook sms'jes van onder anderen Biglia en Gillet om me succes te wensen."

"Dat de coach ongerust is over de huidige defensie? Dat moet hij niet zeggen. Wasilewski en Deschacht hebben het tijdens mijn afwezigheid zeer goed gedaan."

Bron: sporza.be




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.