"Verbaasd dat we weer strafschop missen"

MAANDAG, 6 AUGUSTUS 2012, 08:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het seizoen is amper bezig en Anderlecht miste al twee strafschoppen. Vorig seizoen faalde paars-wit zes keer op dertien pogingen. Heeft Anderlecht een penalty-complex? "Zolang het ons geen punten kost, kunnen we erom lachen."


"Het verbaast me wel dat al twee spelers niet in staat zijn om een penalty te scoren", zo vertelde John van den Brom na afloop. "Het is wel goed dat mijn jongens dit keer niet duelleerden om de bal en de lijst respecteerden, maar die strafschoppen moeten beter. Het zit gewoon in het koppie. Je kunt daar niet op trainen."

Deschacht: "Eén van de drie zal straks wel scoren"

Ook in de kleedkamer zijn de strafschoppen een thema. "'Wat is dat toch met die penalty's, jongens?' vroeg de coach ons na de match", aldus Olivier Deschacht. "Mbokani en Gillet zijn specialisten die normaal altijd scoren, maar nu niet. De volgende keer zal Wasilewski, die als derde is aangeduid, moeten trappen. Ik heb er vertrouwen in dat de strafschoppen uiteindelijk zullen binnengaan."

"We hebben er de voorbije twee maanden niet op getraind, maar dat zal wel moeten gebeuren. Of ik geen penalty's wil trappen? Ik? laat ons met beide voetjes op de grond blijven. Waarom zou iemand anders het proberen? Eén van de drie zal straks wel scoren. Ach nu kunnen we er nog om lachen omdat het ons nog geen punten gekost heeft."

Odoi: "Ik wil ook wel strafschop nemen"

Denis Odoi wijst evenwel op de ernst van de situatie. "Zo'n gemiste penalty is niet zo grappig. Je staat maar 1-0 voor en voor je het weet komen ze terug. Gillet trapt zijn penalty uitstekend, maar spijtig genoeg raakt hij de paal. Op training scoort hij misschien tien op tien, maar in een match is een strafschop toch nog iets anders. In de kleedkamer heb ik wel gezegd dat ik ook kandidaat ben om strafschoppen te nemen, want ik trapte ze bij de jeugd."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.