"Anderlecht beheren als goede huisvader"

MAANDAG, 6 AUGUSTUS 2012, 09:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Nu Anderlecht de miljoenen van Suarez misloopt, moet ook de transfer van Niklas Moisander in de ijskast. "We gaan ons niet in een financieel risico storten. Wij willen niet, zoals zoveel clubs, in betalingsproblemen geraken."


"Het gaat hier om een bedrag van 11 miljoen euro dat niet in kas komt. Op een budget van 40 miljoen is dat een serieus verschil voor Anderlecht", zo beseft Van Holsbeeck. "Nu staan er voor ons in de laatste voorronde van de Champions League essentiële belangen op het spel. Want overal is het crisis, behalve bij de UEFA, dat zijn startpremie voor de Champions League nog wist te verhogen."

"Niet met rode cijfers in de krant komen"

"Wij hebben Anderlecht altijd geleid als een goeie huisvader en zullen dat blijven doen", aldus Van Holsbeeck. "Als we een tekort van 2 of 3 miljoen hebben, zal dat ook met dikke letters in de kranten staan. En dat willen we vermijden."

De transfer van Moisander lijkt dus van de baan. Pas bij kwalificiatie voor de Champions League is het weer aan de orde. "Wij hebben bij AZ een bod gedaan op Moisander. Maar dat blijkt onvoldoende. Ze willen 4 of 5 miljoen. Als een andere club dat neertelt, is hij weg. Wij hebben andere pistes, we zullen bekijken wat mogelijk is. Maar we gaan geen financiële risico's nemen."

Bron: Het Laatste Nieuws, Gazet van Antwerpen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.