Hoe moet het verder met Suarez' blessure?

MAANDAG, 6 AUGUSTUS 2012, 10:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Al sinds maart sukkelt Matias Suarez met de patellapeesblessure die hem zijn transfer kost. Hoe moet het nu verder met deze blessure? "Nu een operatie lijkt het best", zegt Herman Van Holsbeeck. "Dan is hij in december weer fit."


"In feite is de blessure van Mati niet zo erg. Hij zou kunnen voetballen, maar CSKA vreest dat hij later een terugval zal kennen en dat er dan toch een operatie en vier maanden revalidatie volgt", vertelt Van Holsbeeck.

Het is nu aan Anderlecht om te zorgen dat Suarez volledig herstelt en paars-wit zo snel mogelijk weer van dienst kan zijn. "We kunnen twee dingen doen. We kunnen een kleine ingreep laten plaatsvinden, maar anderzijds heeft Suárez in de play-offs ook gespeeld zonder ingreep. We moeten nu achterhalen waar het aan ligt."

"Tegen december op niveau"

De voorkeur van de Anderlecht-manager gaat uit naar een operatie. "Ik ben geen medicus. Maar ik denk persoonlijk dat we beter nu een operatie laten uitvoeren dan dat we dat over drie of vier maanden noodgedwongen toch moeten doen. Het doel van iedereen is hem zo snel mogelijk en alleszins voor december weer op niveau te krijgen."

De vraag is echter wat Suarez zelf verkiest. "De speler heeft natuurlijk ook wat te vertellen. Vorige week heeft hij hier bij ons getraind, toen voelde hij niks. Maar Suárez moet zien wat hij zelf wil, eventueel na overleg met nog een andere professor. Wij willen samen met Mati bekijken wat het beste is voor hem."

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.