Chancel Mbemba tekent morgen profcontract

DINSDAG, 7 AUGUSTUS 2012, 08:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Chancel Mbemba tekent morgen op zijn 18e verjaardag een profcontract bij Anderlecht. De Congolese verdediger traint al een tijdje mee bij Anderlecht en maakte indruk tijdens de oefenwedstrijd tegen White Star Woluwe.


“Ik arriveerde bij Anderlecht begin vorig seizoen, maar moest tot mijn achttiende verjaardag wachten om een profcontract te teken omdat ik geen Europeaan ben”, vertelt Mbemba in La Dernière Heure. “Toen ik deze zomer naar Afrika terugkeerde, hoopte ik dat Anderlecht me zou laten terugkomen. Ik heb mijn vingers gekruist en het is gelukt.”

Als Afrikaan spiegelt Mbemba zich vooral aan Kouyaté. “Ik probeer van iedereen te leren, maar Cheikhou helpt me veel. Hij is een voorbeeld voor mij. “

Geen uitleenbeurt

Mbemba deelt in Brussel een appartement met Junior Kabananga, die momenteel wordt uitgeleend aan Roeselare. Zelf wil Mbemba niet worden uitgeleend. “Ik heb een enorme goesting om hier te slagen. Over een uitleenbeurt wil ik niet praten. Het is bij Anderlecht dat ik wil slagen, zelfs al heb ik nog heel wat te leren.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.