Makelaars: "Suarez niet eeuwig verbrand"

DINSDAG, 7 AUGUSTUS 2012, 13:39 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Door de afgesprongen transfer naar CSKA kelderde de marktwaarde van Matias Suarez. Zal Anderlecht ooit nog zoveel geld (11 miljoen, red.) binnenrijven voor de Argentijnse spits? In het makelaarsmilieu blijft men optimistisch.


"Natuurlijk is Suarez nu geen elf miljoen meer waard," zegt Guy Bonny van SportPlus Benelux, "maar denk nu niet dat je hem niet meer aan de straatstenen kwijt geraakt. Daar is Suarez een veel te goeie speler voor. Eens hij 100% fit is, zal zijn marktwaarde vanzelf weer stijgen. Scoort hij dan ook nog eens aan de lopende band, dan staan zelfs de topclubs weer in de rij en zie ik niet in waarom hij niet weer elf miljoen euro zou kunnen opbrengen?"

"Schrijf Suarez niet af"

Ook volgens makelaar en oud-Anderlechtspeler Patrick Vervoort is er geen reden tot paniek. "Een speler is zoveel waard als de zot ervoor geeft en gekken heb je overal. Als ik zie hoeveel PSG deze transferperiode al aan spelers heeft uitgegeven, sluit ik niet uit dat een zot straks weer met 11 miljoen zwaait voor Suarez."

"Denk vooral niet dat hij nu levenslang verbrand is", gaat Vervoort verder. "De laatste dagen mag dit dan wel een hot item zijn dat negatief op hem afstraalt, in feite is het nu reeds oud nieuws. Een ontsteking van de patellapees is ook geen ernstige blessure, in niets te vergelijken met een scheur van de kruisbanden. Schrijf Suarez dus niet af!"

"Deze transferperiode zal hij een overstap wel op zijn buik moeten schrijven, maar in januari of volgende zomer is een transfer weer aan de orde. Wie zegt dat zelfs CSKA dan niet weer aanklopt?"

Lessen trekken

Volgens de managers kan Anderlecht wel lessen trekken uit de affaire. "In het voetbal is het niet abnormaal dat de medische tests plaatsvinden na de handtekeningen, maar het verwondert mij dat het ook op dit niveau gebeurt", zegt Bonny. "Misschien is het raadzaam om eerst medisch te keuren?" En, zo raadt Vervoort aan: "Als Anderlecht nog wat van Suarez' waarde wil recupereren, laat het hem best nu opereren. Er zijn genoeg spelers die met zo'n blessure blijven sukkelen, met alle gevolgen vandien."

Bron: Gazet van Antwerpen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.