Vanden Stock: "Andere jongens kansen geven"

DINSDAG, 7 AUGUSTUS 2012, 14:13 - Motivee
Anderlecht-Online No Image Found

Een ontspannen Roger Vanden Stock stapte vanochtend op het vliegtuig richting Litouwen. "Ik kan me niet meer herinneren wanneer we ooit eens vertrokken zijn met een 5-0-voorsprong in onze bagage", glimlacht de voorzitter.


Na de 5-0 die Anderlecht thuis behaalde tegen Ekranas, laat John van den Brom met Jovanovic, Mbokani en Wasilewski een paar basisspelers in Brussel. "Het is het normaal dat hij andere jongens nu ook een kans geeft om zich te tonen", weet de preses. "En je mag ook niet vergeten dat we in Vilnius op kunstgras zullen spelen, sommige spelers - zoals Jova - zijn daar heel gevoelig voor."

De voorzitter heeft bovendien alleen nog maar positieve dingen te zeggen over de nieuwe coach. "Het is bemoedigend wat we tot nu toe te zien kregen. De coach probeert het voetbal te spelen dat bestuur én supporters graag zien. Het is nog lang niet perfect, maar iedereen voelt dat de wil duidelijk aanwezig is om het positieve voetbal te brengen dat past bij Anderlecht."

Suarez

Een onvermijdelijke vraag was natuurlijk hoe Vanden Stock zich voelt bij de terugkeer, als je het zo kan noemen, van Suarez. "Ik ben persoonlijk heel blij dat Mati ook komend seizoen nog voor ons zal voetballen. Het lijkt een beetje alsof we de Gouden Schoen hebben getransfereerd, ook al zal hij natuurlijk nog een tijdje out zijn. Anderlecht zal er in ieder geval alles aan doen om de speler opnieuw 100% fit te krijgen. En als daarvoor een operatie nodig is, dan zullen we niet twijfelen", aldus Vanden Stock.

"Maar goed, ik besef dat het niet makkelijk zal zijn voor Suarez om zijn hoofd opnieuw volledig bij Anderlecht te krijgen. Ongetwijfeld zaten zijn gedachten intussen al helemaal in Moskou, bij een andere manier van leven en een ander salaris … Maar ik ben blij dat hij hier nog rondloopt. Mati zal opnieuw zijn niveau halen, daar bestaat geen twijfel over."

Moisander

Het blijven van Suarez zet de mogelijke transfer van AZ-verdediger Moisander wel in de koelkast. "Als voetballiefhebber haal ik Moisander meteen naar het Astridpark", aldus Vanden Stock. "Maar het moet natuurlijk ook haalbaar zijn. We beseffen dat we momenteel geen zotte dingen moeten doen, al wil dat niet zeggen dat we niet zullen handelen ... We wachten nu de loting af van 10 augustus en daarna nemen we een beslissing."

Bron: RSCA.be



anderlecht-online forum