Gorius verdedigt strafschopnemers Anderlecht

DINSDAG, 7 AUGUSTUS 2012, 15:15 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht lijkt wel met een penaltycomplex opgezadeld te zitten nadat het tegen Kortrijk en Beerschot telkens een penalty miste. Ook vorig seizoen liet paars-wit zes op dertien strafschoppen onbenut. Julien Gorius toont begrip.


"Mensen die beweren dat een strafschop trappen eenvoudig is, weten niet waarover ze spreken", zegt Julien Gorius, vorig seizoen de penaltyspecialist bij KV Mechelen. "Negentig minuten lang ligt de focus op de 22 spelers op het veld. Beeld je in dat alle aandacht gedurende enkele seconden helemaal uitgaat naar jouw duel met de doelman. Dat kan voor sommige spelers verlammend werken."

Volgens Gorius laat je strafschoppen het best over aan spelers met een gave traptechniek. "Ik zal niet beweren dat een centrale verdediger geen penalty mag nemen. Maar spelers die de stilstaande fases voor hun rekening nemen zijn volgens mij het best geplaatst om een elfmeter te nemen. Die hebben gemiddeld een betere traptechniek en dat is volgens mij toch een doorslaggevende factor."

"Hoe ik zelf trap? Ik kies mijn hoek uit op het moment dat ik de bal op de stip leg. De doelman mag nog zoveel staan wiebelen en veinzen als hij wil, ik zal niet meer van gedacht veranderen.

In specifieke trainingen op het nemen van strafschoppen ziet Gorius geen heil. "Een dag voor de wedstrijd trap ik er een paar. Maar mij moet je nog overtuigen dat het echt helpt. Ik blijf er enkel op trainen uit bijgeloof."

Bron: Gazet van Antwerpen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.