Mbenza, Praet en Iakovenko aan aftrap morgen

DINSDAG, 7 AUGUSTUS 2012, 20:17 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

De wedstrijd van morgen tegen Ekranas lijkt enkel nog een formaliteit te worden en dus krijgen ook enkele andere spelers in de kern hun kans. Dennis Praet, Bedi Mbenza en Sacha Iakovenko verschijnen normaal aan de aftrap.


"Dennis is fit, zit hier bij mij op de persconferentie en gaat spelen. En Hugue lijkt ons naast Olivier gewoon de beste oplossing centraal in de verdediging", aldus coach John van den Brom.

"Na de 5-0 hebben we een vrij goeie uitgangspositie zodat we deze keuze kunnen maken. Maar wees gerust, woensdag zal het elftal op het veld staan waarvan wij denken dat het de beste 11 zijn." Iakoveno zal op de linkerflank inspringen voor Jovanovic. "Sasha verdient deze plaats absoluut na een goeie voorbereiding en een paar goeie invalbeurten. Hij mag nu bewijzen dat hij het ook kan waarmaken vanaf de eerste minuut."

Niet goed genoeg

De Zweed Guillermo Molins maakt tegenwoordig opnieuw deel uit van de wedstrijdselecties. "Ik ga altijd uit van het principe dat je een selectie moet verdienen", aldus van den Brom. "Ik kies elke week opnieuw de beste spelers van het moment en Guillermo was in het begin wel fit, maar gewoon niet goed genoeg. Hij is echter keihard blijven werken en doortrainen waardoor hij nu op een goed niveau speelt en een kans krijgt bij de eerste 18."

Van den Brom is niet van plan om de wedstrijd licht op te vatten. "We willen ook hier op verplaatsing een goed resultaat bij elkaar voetballen. We komen hier niet zomaar een wedstrijdje spelen, spelers komen hier om een plaatsje te bemachtigen in de basiself."

De Nederlander opteert straks overigens voor een 4-3-3 en geen 4-4-2. "Systemen zijn niet heilig, we kijken naar de beschikbaarheid van de spelers en dan passen we ons daaraan aan. Het is een keuze die we elke week opnieuw zullen moeten maken."

Bron: rsca.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.