Anderlecht neemt de maat van KV Mechelen

ZATERDAG, 7 OKTOBER 2023, 22:54 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 3-1 gewonnen van KV Mechelen en bekroonde daarmee het mooie eerbetoon voor de jarige Paul Van Himst. Paars-wit speelde zeer degelijk voor rust, maar het beloonde zichzelf enkel met een doelpunt van Stroeykens. Na rust begon Mechelen goed, maar het was Dolberg die de score verdubbelde. Toch kwam Mechelen nog terug in de wedstrijd via Storm. In de extra tijd nam Amuzu uiteindelijk alle twijfels weg met een bijzonder knappe lopbal vanop grote afstand. Zo boekt Anderlecht zes op zes voor de interlandbreak.

Voor de match ging het licht uit in het Lotto Park naar aanleiding van de 80ste verjaardag van Anderlecht icoon Paul Van Himst. Het was trouwens tien jaar geleden dat Anderlecht nog op een zaterdagavond een thuismatch speelde.

Anderlecht probeerde het in de beginfase via Dolberg (vanuit buitenspel) en Stroeykens (schot naast). Mechelen kwam er niet aan te pas en Stroeykens opende verdiend de score op het kwartier met een plaatsbal. Na het doelpunt nam Anderlecht gas terug. Na slecht uitvoetballen kon Rits het net voor het half uur proberen, maar een Mechels been stond in de weg. Anderlecht had zonder echt gevaarlijk te zijn controle over de match. In minuut 40 plaatste Hazard zijn poging te zwak binnen het bereik van Coucke.

Anderlecht had zichzelf karig beloond na een degelijke eerste helft waarin het bij momenten goed combineerde. Na rust zorgde Dreyer voor het eerste gevaar met een plaatsbal naar de verste paal. Schmeichel anticipeerde slim op een diepe bal van Mechelen. Balverlies net over de helft leidde dan weer tot een gevaarlijk schot van Pflücke. Ondanks de betere fase van Mechelen haalde Dolberg de trekker over aan de overkant op het uur. De Deen stond goed opgesteld om de lage voorzet van Augustinsson in doel te werken.

Dreyer testte een handvol minuten later de handschoenen van Coucke met een hard, maar iets te centraal schot. Maar Anderlecht maakte het zichzelf toch weer moeilijk. Storm kreeg een dik kwartier voor tijd te veel ruimte en met wat geluk dwarrelde de bal in de verste hoek in doel.

Anderlecht moest dus weer met een nipte voorsprong de slotfase aanvangen. Leoni schoot over na een slalom rond het strafschopgebied. Na Arnstad bracht Riemer nu ook Vazquez en Amuzu voor Dolberg en Hazard. Mechelen eiste opnieuw de bal op in de slotfase waarin voor een keer 'slechts' vijf minuten extra tijd werd geteld. Aangespeeld door Vazquez zag Amuzu Coucke ver uit zijn doel staan. De aanvaller schoot de bal bijzonder knap in het open doel vanop grote afstand. Zijn poging had warempel een slagingspercentage van 3% volgens de statistieken. In de absolute slotfase trapte Mrabti nog in het zijnet voor Mechelen, maar de zes op zes voor Paars-wit was een feit.

Een degelijke zege van Anderlecht voor de interlandbreak. Daarna wacht de classico in Standard.


Score: 3-1
Goal(s): 1-0 Stroeykens 14', 2-0 Dolberg 60', 2-1 Storm 73', 3-1 Amuzu 90'+3

Anderlecht:Schmeichel, Sardella, Debast, Vertonghen, Augustinsson, Rits, Leoni (Diawara 90'+4), Stroeykens (Arnstad 75'), Hazard (Amuzu 82'), Dreyer (90'+4), Dolberg (Vazquez 82')
KV Mechelen:Coucke, Vanlergberghe (Bates 75'), Walsh (Bolingoli 57', Raemaekers 75'), Cobbaut, Foulon, Konaté (Hairemans 46'), Schoofs, Storm, Pflücke (Van Hecke 75'), Lauberbach, Mrabti

Geel: Schoofs 27', Leoni 57', Sardella 69', Bates 77', Mrabti 83'
Rood:

Scheidsrechter: Nicolas Laforge
Stadion: Lotto Park

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum