Medische staf zondebok in zaak-Suarez

WOENSDAG, 8 AUGUSTUS 2012, 08:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck lijkt de medische staf van Anderlecht de zwarte piet toe te schuiven na de mislukte transfer van Matias Suarez. De Argentijn laat zich intussen onderzoeken in zijn geboorteland en wordt er mogelijk geopereerd.


"Het ging om zoveel geld en we hebben zoveel opofferingen gedaan om de transfer te doen slagen. Als de overgang dan toch nog afketst op een medisch probleem, is dat een slag in je gezicht", zo klinkt het bij Van Holsbeeck.

"De medische mensen moeten hun verantwoordelijkheid nemen, je kan zo'n transfer niet op de helling zetten. Ik begrijp niet dat ze niet tot één diagnose kunnen komen. Dat probleem moeten we intern oplossen."

Operatie in Argentinië

Op dit moment bevindt Suarez zich in Argentinië. "Hij zal daar een chirurg consulteren die hij goed kent en vertrouwt. Dat wil niet zeggen dat hij zich daar laat opereren. Een eventuele ingreep zal pas gebeuren na overleg met onze medische staf. Pas dan wordt bepaald waar de operatie plaatsvindt", aldus Van Holsbeeck.

"Als hij kiest voor een chirurgische ingreep in zijn thuisland, zullen we een lid van onze medische staf sturen", zegt manager Van Holsbeeck. "Ik wil dat Suarez in januari weer klaar is. Dan heeft hij, tot de zomermercato, nog zes maanden om de hele wereld te overtuigen van zijn immense kwaliteiten."

Vanden Stock niet op de hoogte

Voorzitter Roger Vanden Stock toont zich intussen niet blij met Suarez' afreis naar zijn geboorteland. "Wanneer hij terugkomt? Geen idee. Ik wist niet eens dat hij vertrokken was. Ik had liever dat hij hier aan zijn comeback had gewerkt, in plaats van zich ginds te laten omringen door die goeroe's."

De president hoopt wel dat Suarez snel voor een operatie kiest. "Dat is wellicht de enige oplossing. In welke toestand hij dan zal terugkeren, blijft een vraag. Ik ben heel content dat hij nog voor Anderlecht zal voetballen. Alsof we de Gouden Schoen getransfereerd hebben."

Bron: Het Laatste Nieuws, Gazet van Antwerpen



anderlecht-online forum