Kabasele: "Anderlecht rekent nog op mij"

WOENSDAG, 8 AUGUSTUS 2012, 09:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na enkele moeilijke maanden lijkt Nathan Kabasele opnieuw aan de oppervlakte te komen. De jonge spits speelde onlangs enkele sterke wedstrijden bij de beloften. "Ik heb begrepen dat ik bepaalde dingen moest veranderen."


"Ik weet niet of je kan zeggen dat de nieuwe Nathan gearriveerd is, maar het klopt dat ik mijn lesje geleerd heb", zo vertelt Kabasele in La Dernière Heure. "Ik weet dat ik stoten heb uitgehaald, maar die pagina is omgedraaid."

"Ik was inderdaad vergeten dat ik moest werken om te slagen. Bij Westerlo dacht ik, zonder pretentie evenwel, dat ik boven in de schuif lag. Ik nam het soms te gemakkelijk op, maar mijn moeder zette me terug op de rails."

"Ook Mbokani bleef steeds achter mij staan. Hij vertelde me dat hij ook door de fase is gegaan die ik nu meemaak en dat het hem gelukt is. Dieu is een beetje mijn raadgever. Maar hij heeft hetzelfde probleem als ik: hij zegt steeds wat hij denkt."

"Ik wil hier doorbreken"

Kabasele begon dit seizoen bij de beloften. Hij liet er zich al opmerken en het voorbije weekend werd hij zelfs verkozen tot beste aanvaller op de Otten Cup. "Het klopt inderdaad dat ik goed begonnen ben. Ik hoop nu dat de mensen niet blijven vasthouden aan het beeld dat ze van mij hebben", aldus de nog steeds maar 18-jarige Kabasele.

"Toen ik terugkeerde, spraken Geert Emmerechts (T3) en Geert Peeters (coach beloften) me aan. Ze zeiden dat ze nog steeds op mij rekenen. Het is mijn droom om hier te slagen. Toen ik zag dat Lukaku, Verboom en Bruno een kans kregen bij het A-elftal, had ik het even moeilijk. Die ontgoocheling is nu voorbij. Ik ben blij voor hen, maar ook ik heb hier nog een toekomst."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.