Voorbeschouwing: Ekranas - Anderlecht

WOENSDAG, 8 AUGUSTUS 2012, 09:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Vanavond kan Anderlecht zich in Litouwen plaatsen voor de laatste voorronde van de Champions League. Na de 5-0 uit de heenmatch mag het duel met Ekranas niet meer zijn dan een formaliteit. Enkele basispionnen krijgen straks rust.


Wasilewski, Mbokani en Jovanovic maakten de trip naar Litouwen niet mee. Deze laatste wordt gespaard omdat het synthetische speelveld hem niet goed zou liggen. "Hij is heel gevoelig voor kunstgras", legt voorzitter Vanden Stock uit. In hun plaats komen Mbenza, Praet en Iakovenko in de ploeg. De 4-4-2 van de voorbije twee matchen wordt dus opnieuw een 4-3-3. Kanu was gisteren ziek, maar wordt straks gewoon aan de aftrap verwacht.

"We gaan niet alles dooreenschudden en nog steeds de beste ploeg opstellen, maar Bedi Mbenza speelt als centrale verdediger en ook Praet en Iakovenko starten. Die jongens hebben hun kansen zelf afgedwongen", zo gaf Van den Brom gisteren aan.

Opvallend: Mbenza en niet Hawsawi vervangt Wasilewski. "Waarom ik Osama geen kans geef in de verdediging, zeg ik liever niet. Hij moest eerst eens 90 minuten met het tweede elftal spelen. Een selectie moet je verdienen. Guillermo Molins was er in het begin bijvoorbeeld ook niet bij omdat hij niet goed genoeg was, maar nu zit hij op het niveau dat ik van hem verwacht."

Aftrap: 19u
Stadion: Vetra-stadion in Vilnius
Scheidsrechter: Alon Yefet (Israël)

: : : EKRANAS : : :

Mogelijke opstelling: Zubas; Luksa, Dedura, Samusiovas, Urdinov; Varnas, Kucys, Andjelkovic, Vertelis; Buinickij, Kymantas
Invallers: Kauneckas, Gleveckas, Girdvainis, Tomkevicius, Umeh, Kavaliauskas, Markevicius

Geblesseerd: Niemand
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Zubas, Urdinov, Andjelkovic, Vertelis

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Proto; Odoi, Mbenza, Deschacht, Safari; Praet, Biglia, Kanu; Gillet, De Sutter, Iakovenko
Invallers: Kaminski, Kljestan, Verboom, Canesin, Marecek, Molins, Roef

Geblesseerd: Vargas, Juhasz, Lukaku, Cyriac, Reynaldo
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.