Garcia: "Gemiste transfer zal Mati niet kraken"

WOENSDAG, 8 AUGUSTUS 2012, 14:12 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

José Garcia, tot vorig seizoen teammanager bij Anderlecht en vertrouwenspersoon van de Zuid-Amerikaanse spelers, heeft nog steeds contact met Matias Suarez. Volgens hem is de flankspeler mentaal sterk genoeg om dit te verwerken


"Die gemiste transfer zal Mati zeker niet kraken", zegt Garcia in Sport/Voetbalmagazine. "Natuurlijk reageerde hij teleurgesteld op het nieuws, maar niet ontgoocheld. Want er was ook nog niks definitief getekend bij de Russen."

"Mentaal is hij sterk genoeg om deze klap op te vangen. Het is wel belangrijk om deze emoties te kunnen verwerken in de nabije omgeving van zijn vrienden en familie. Zuid-Amerikanen hebben nu eenmaal meer behoefte aan een sterke kring rond hen dan Europeanen. Ook de aanwezigheid van een behandelaar als Juan Mendoza wordt belangrijk, want het geloof in die man is heilig."

Italiaans paspoort

"Mati dacht niet alleen aan geld toen hij akkoord ging met dat aanbod uit Rusland", gaat Garcia verder. "Ook sportief wilde hij verder doorgroeien en zich in de kijker spelen van de bondscoach. Want door het verzamelen van interlands voor de nationale ploeg bestaat de mogelijkheid om ooit eens uit te komen in Engeland of Spanje. En vooral die laatste competitie, dat blijft voor elke Argentijn een droom. Bovendien beschikt Mati niet over een Italiaans paspoort, zoals Lucas Biglia , wat een grote handicap vormt als zogenaamde niet-EU-speler."

Volgens Garcia kan Ronald Vargas de rol van Suarez overnemen. "Die wil spelen en hoopt iedereen zo snel mogelijk te tonen dat hij een goede voetballer is. Dat moet lukken, Ronald zegt me zelf dat hij klaar is. Ook hij is bijzonder technisch onderlegd, maar moet nog alles bewijzen bij Anderlecht."

Bron: Sport/Voetbalmagazine



anderlecht-online forum