"Kennen onze opponenten niet goed"

DONDERDAG, 9 AUGUSTUS 2012, 15:27 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht kent sinds gisterenavond haar vijf mogelijke tegenstanders in de Champions League play-offs. Manager Herman Van Holsbeeck heeft niet echt een voorkeur voor een bepaalde tegenstander zegt hij in een reactie op rsca.be.


"Ik herinner me dat Cluj twee à drie jaar geleden nog Champions League speelde", weet Van Holsbeeck. "De laatste jaren zit ook het Cypriotische voetbal in de lift en Zweden is sowieso geen makkelijke tegenstander. Wat onze vijf mogelijke tegenstanders betreft, is ons grote probleem momenteel in feite het onbekende want we weten niet echt veel af van onze opponenten. Op papier lijken het allemaal haalbare kaarten, maar net daar ligt het grote gevaar."

Na de loting zal de tegenstander gescout worden door de technische staf. Er staat immers veel op het spel voor Anderlecht in de CL-play-offs. "Dat is de beste manier om een goed idee te hebben van hun echte niveau", beseft Van Holsbeeck. "Wat vaststaat is dat het alvast twee heel belangrijke wedstrijden worden voor de uitbouw van de club naar de toekomst toe."

Liefdesverhaal

De manager kwam ook nog even terug op het penaltycomplex van paars-wit. "Ik weet niet goed wat we daaraan kunnen doen", aldus Van Holsbeeck. "Strafschoppen en Anderlecht, het is geen echt liefdesverhaal de voorbije jaren. Maar goed, Guillaume mist zijn laatste twee penalty's, maar de belangrijkste - in de titelmatch tegen Club Brugge - trapte hij wel feilloos binnen. Daardoor wordt hem momenteel veel vergeven", glimlacht Van Holsbeeck.

Bron: rsca.be



anderlecht-online forum