Van Holsbeeck en Proto feliciteren Jacobs

VRIJDAG, 10 AUGUSTUS 2012, 08:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs plaatste zich woensdag met FC Kopenhagen ten koste van Club Brugge voor de play-offs van de Champions League. Herman Van Holsbeeck sms'te hem hiervoor felicitaties. "Maar ik vind het jammer dat Club niet doorgaat."


"In het belang van ons voetbal hoop je natuurlijk altijd dat de Belgische club doorstoot. Dat zou beter zijn voor de Belgische coëfficiënt", aldus Van Holsbeeck. "Ik vind het dan ook erg jammer dat het niet gelukt is voor Club Brugge en dat meen ik."

"Dat wil niet zeggen dat ik niet tevreden ben voor Ariël Jacobs. Als je 4,5 jaar met zo'n trainer hebt gewerkt, dan heb je toch een band gesmeed. Ik heb Ariël dan ook een sms'je gestuurd met felicitaties."

Proto: "Hopelijk raakt Brugge ver in Europa League"

Ook doelman Silvio Proto is blij voor Jacobs. "Ik kan Ariël ook alleen maar feliciteren. Hij heeft het recept om uitwedstrijden te winnen. Ook bij ons heeft hij vier van zijn laatste vijf Europese wedstrijden gewonnen."

"Maar ik hoop dat Brugge zich nu kan kwalificeren voor de Europa League. In de huidige competitieformule wordt alles beslist in april en mei, in de play-offs. Maar voor de spanning zou het beter zijn dat de grote titelconcurrenten allebei Europees spelen. Wie Europees voetbalt, verliest namelijk krachten voor de competitie. Daarom zou het niet goed zijn dat de ene titelkandidaat wel Europees speelt en de andere niet."

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.