"Debast zijn defensieve kwaliteiten zijn nog 'under construction'"

ZONDAG, 22 OKTOBER 2023, 11:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het Laatste Nieuws pakt dit weekend uit met een groot interview met Brian Riemer. De Anderlecht-coach praat daarin onder meer over Zeno Debast. "Over vijf jaar speelt hij bij de absolute top van Europa", maakt Riemer zich sterk. Maar eerst moet hij op defensief vlak nog grote stappen zetten, aldus de coach.

"Aan de bal is Zeno internationaal niveau, Premier League zelfs", aldus Riemer. "Maar zijn defensieve kwaliteiten zijn nog 'under construction'."

Riemer vertelt dat hij ziet dat Vincent Kompany de voorbije jaren vooral heel erg ingezet heeft op de voetballende kwaliteiten van Debast. Zijn uitverdedigen en passing zijn top. "De prijs die je daarvoor betaalt, is dat niet dezelfde trainingsuren zijn besteed aan het verdedigende aspect", aldus Riemer. "Om die reden is Zeno vandaag zo ontzettend goed, maar staat hij verdedigend waar hij staat."

Riemer benadrukt dat Kompany wel de juiste keuze maakte. Volgens de Deen is het een probleem wanneer een centrale verdediger op 20-jarige leeftijd nog moet leren uitvoetballen. "20 jaar is daarentegen niet te laat om het pure verdedigen onder de knie te krijgen."

Volgens Riemer moet Debast nog groeien inzake positiespel. "Maar hij komt er wel, want hij is erg leergierig."

Bron: Het Laatste Nieuws (Stephan Keygnaert)



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.