"Mental coach voor strafschoppen? Hou op!"

VRIJDAG, 10 AUGUSTUS 2012, 08:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na drie missers in evenveel wedstrijden kampt Anderlecht met een penalty-complex. Een mental coach is alvast geen oplossing, zo vinden Silvio Proto en John van den Brom. "Het moet beter en daar moeten wij voor zorgen", aldus VdB.


"We moeten aan die strafschoppen gaan werken", zo vertelde Herman Van Holsbeeck na de nieuwe misser van Gillet. "Dat wordt iets voor de technische staf. Een mental coach? De coach is verstandig genoeg om te weten hoe hij de spelers penalty's moet laten binnenstampen."

Van den Brom beaamt dit. "Hou op, alsjeblief. Daar heb ik nog nooit mee gewerkt. Het moet beter, maar daar zijn wij voor. De enige manier om dit te corrigeren, is vertrouwen geven. We gaan iedereen penalty's laten nemen, tot Silvio Proto toe", aldus de Anderlecht-coach.

"Hoe meer je er over praat, hoe groter de druk wordt. Die is er sowieso bij de volgende strafschop, maar ik ben al blij dat er spelers opstaan die zeggen dat zij die wel willen nemen. Tot nu toe had het missen van een strafschop enkel consequenties tegen Kortrijk, maar in de toekomst zullen er situaties komen waarin strafschoppen beslissend zijn."

Proto: "Enkel Jestrovic miste nooit"

Ook Silvio Proto gelooft niet in mentale begeleiding. "Alleen als hij ook een gewezen penaltynemer zou zijn, zou dit helpen", grijnst de doelman. "We hebben er dinsdag nog op getraind en de meeste penalty's gingen toen binnen. Een penalty die door de keeper gestopt wordt, is in principe altijd slecht getrapt."

"Misschien moeten we in onze groep op zoek naar die enkeling die nooit mist. Nenad Jestrovic was er zo één, die trapte ze zowel op training als in de match allemaal binnen. Je moet ook kunnen variëren, want als je altijd hetzelfde trapt, weten de keepers dat."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.