Van den Brom: "Liefst tegen Maribor"

VRIJDAG, 10 AUGUSTUS 2012, 09:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Vanmiddag kent Anderlecht zijn tegenstander in de play-offs van de Champions League. Coach John van den Brom heeft alvast zijn voorkeur klaar. "Ik speel liefst niet tegen Cluj. Geef mij maar Maribor, dat ligt ons het best."


"Cluj is een moeilijke verplaatsing en het Roemeense voetbal staat voor fysiek en veel strijd. Ik denk dat dat ons minder ligt. Daarom zet ik Cluj op vijf als minst wenselijke tegenstander", zo vertelt Van den Brom in Het Laatste Nieuws. "Helsingborgs komt bij mij op 4. De verplaatsing is makkelijker, maar voor de rest is het een beetje hetzelfde verhaal: ook het Zweedse voetbal staat voor fysiek en strijd."

Ook AEL Limassol komt de Nederlander liever niet tegen. "Daar kijk ik dan vooral naar de omstandigheden, want in augustus kan het op Cyprus tropisch warm zijn", zegt hij. "Maar ze hebben ook Partizan uitgeschakeld. Besnik Hasi heeft intussen contact gehad met iemand die Limassol goed kent. Het blijkt ook een fysiek sterke ploeg te zijn."

Blijven dan nog over: Hapoel Kyriat Shmona en Maribor. "Op twee zet ik die club uit Israël. Daar weten we op dit moment bijna niks van. We weten wel dat het ook daar behoorlijk warm zal zijn", aldus Van den Brom. "Het liefst zou ik tegen Maribor spelen. Het is een goeie verplaatsing, op amper anderhalf uur vliegen. Ik verwacht er ook een meer voetballende ploeg. Ik denk dat dat ons het best ligt."

"Iedereen zal ons willen mijden"

Van den Brom beseft echter wel dat Anderlecht tegen alle vijf de ploegen favoriet is. "Draai het eens om. Als je bij onze vijf mogelijke tegenstanders zou gaan horen, denk ik dat ze allemaal zullen zeggen dat ze liefst van al Anderlecht willen vermijden."

"Laat ons wel wezen: Ekranas was niet zo'n sterke tegenstander. Maar die 11-0 in totaal staat er wel en daar zullen ze toch wel naar kijken. En cijfers liegen niet. Vrijdag weten we wie het wordt, dan zullen we onze volgende tegenstander ook snel beter leren kennen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.