Wie is CL-tegenstander AEL Limassol?

VRIJDAG, 10 AUGUSTUS 2012, 13:49 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Athlitiki Enosi Lemesou Limassol of kortweg AEL Limassol is de kampioen uit Cyprus. De club won afgelopen seizoen zijn zesde landstitel. APOEL Nicosia, de absolute topclub in Cyprus, moest tevreden zijn met de tweede plek.


Limassol overleefde al twee voorrondes in de Champions League. In de tweede voorronde ging het Noord-Ierse Linfield voor de bijl (heen 3-0 en uit 0-0). In de derde voorronde werd het Anderlecht welbekende Partizan Belgrado uitgeschakeld. Limassol won twee keer met het kleinste verschil.

De bekendste spelers in hun kern zijn Orlando Sá (ex-Porto en ex-Fulham) en Michalis Konstantinou. De 34-jarige Griekse spits stond ooit nog in de belangstelling van Anderlecht.

Wanneer beide ploegen elkaar halfweg augustus ontmoeten, zal AEL nog geen competitievoetbal in de benen hebben. Het voetbalseizoen in Cyprus begint pas in het eerste weekend van september. Limassol werkt zijn thuiswedstrijden af in het Tsirion-stadion met een capaciteit van 13.261 plaatsen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.