Van den Brom: "Limassol niet onderschatten"

VRIJDAG, 10 AUGUSTUS 2012, 16:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met Limassol lootte Anderlecht niet de eerste keuze van John van den Brom. De coach kijkt vooral op tegen de heenmatch ginder. "Dat wordt 4,5 uur vliegen en het is er bloedheet. We zullen op tijd gaan om te acclimatiseren."


"De omstandigheden zijn moeilijk, bovendien is er niet veel tijd tussen nu en de heenwedstrijd", zo vertelde Van den Brom vanmiddag op een persconferentie. Dat Anderlecht eerst uit speelt, vindt hij positief. "Europees is het ideaal om uit te beginnen, zo zegt men altijd. Uit goed doorkomen en thuis afmaken, dat is het credo."

De Nederlandse coach moest toegeven dat Limassol ook voor hem nog een nobele onbekende is. Veel tijd om de ploeg te leren kennen heeft hij bovendien niet. "Pas volgende weekend begint hun competitie. We hebben een aantal contacten en die gaan we aanspreken. Volgende week gaan we hen bekijken en dan kunnen we zelf een oordeel vellen. Zelf ga ik wel niet kunnen gaan. Ze spelen tegelijk met ons en ik blijf bij mijn team voor de match tegen Bergen."

"De druk mag erop"

De vorige jaren stuitte Anderlecht met Lyon en Fenerbahçe af en toe op grote namen. Limassol is dit niet en dus is verliezen not done. "Voor iedereen is de Champions League een must, vraag maar aan de spelers. Als je er zo lang niet bij was, is er een ontzettende honger bij de spelers en zeker bij mij als coach. We weten allemaal welke belangen er op het spel staan. De druk mag er dus op, dat is geen enkel probleem."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.