Van Holsbeeck: "Thuis het verschil maken"

VRIJDAG, 10 AUGUSTUS 2012, 21:02 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

AEL Limassol vormt de laatste hindernis voor Anderlecht op weg naar de groepsfase van de Champions League. Manager Herman Van Holsbeeck weigert echter om de Cypriotische ploeg licht op te nemen.


"Limassol is geen grote affiche, maar het zal moeilijk worden", zegt Van Holsbeeck aan RTBF. "Het is een tegenstander die we niet goed kennen. Apoel Nicosia daarentegen schopte het vorig jaar tot in de kwartfinales van de Champions League. Dat bewijst de enorme progressie die het Cypriotische voetbal maakte."

In de derde voorronde schakelde Limassol het Servische Partizan Belgrado uit. Een oude bekende van Anderlecht. Volgens Van Holsbeeck schrikt dat de spelers niet af. "De nieuwe coach (Van den Brom, red.) gaat altijd uit van de eigen kwaliteiten in de groep. Ik heb trouwens gemerkt dat de mensen van Limassol niet erg tevreden leken met het feit dat ze tegen ons moeten spelen."

Anderlecht speelt eerst uit in Cyprius. De match zal echter plaatsvinden in hoofdstad Nicosia en niet in Limassol. Het stadion werd afgekeurd door de UEFA. "Het zal er zeer warm worden", verwacht de manager. "We moeten naar daar gaan voor een goed resultaat en thuis het verschil maken."

Het zou een drama betekenen mocht het deze keer opnieuw fout aflopen. Dat beseft ook Van Holsbeeck. "Als je de ambitie hebt om Champions League te spelen, is het evident dat je erin slaagt om je - met alle respect - te kwalificeren tegen een tegenstander als Limassol."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.