Degreef: "Fier op mijn eerste minuten"

DONDERDAG, 2 NOVEMBER 2023, 11:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Een debuut dat kan tellen. Tristan Degreef kreeg tegen La Louvière zijn eerste 45 minuten in het A-elftal van Anderlecht. Hij overtuigde iedereen, niet in het minst zijn coach. "Ik vond hem na de rust de beste speler op het veld", aldus Brian Riemer.

"Ik ben heel fier op mijn eerste minuten. Hier wacht ik al lang op", aldus de 18-jarige Degreef na de wedstrijd. "Wat voor speler ik ben? Ik ben iemand die altijd voor gevaar kan zorgen. Ik heb nooit schrik en amuseer me op het veld. Matias Suarez was mijn idool. Of ik even goed kan doen als hij? Dat denk ik wel, ja. Al moet ik geduldig zijn en me eerst bewijzen bij de Futures."

In de slotfase had Anderlecht nog een strafschop moeten krijgen voor een overtreding op Degreef. "Ik ben 100 procent zeker dat het strafschop was. Hij zet zijn voet en haalt me onderuit. Maar ook zonder dat zal ik deze avond altijd herinneren."

"Ik hoop dat er nu meer kansen komen in het voetbal", aldus Degreef, die op school nog een zevende middelbaar handel volgt. "Ik bekijk voetbal een spel en speel zonder stress. Ook vandaag had de coach me gezegd om gewoon mijn ding te doen, zonder zenuwachtig te zijn. Dat is me gelukt."

"De toekomst van Anderlecht"

Eind september, toen Riemer Degreef opnam in de wedstrijdkern voor Eupen, noemde hij Degreef al 'de toekomst van Anderlecht'. Die woorden herhaalde hij na de match tegen La Louvière. 

"Tristan heeft techniek, inzicht en hij kan blijven lopen. Hij heeft de gave om tussen de lijnen te lopen en het spel te versnellen. Hij voelt hij hij een actie moet maken Mits de juiste coach, zal Tristan een echte Anderlecht-speler worden", aldus Riemer.  "Na de rust vond ik hem de beste speler. Jammer dat die strafschop niet gefloten werd."

 



Bron: Het Nieuwsblad (jug)
La Dernière Heure (Y.T.)
Het Laatste Nieuws (NVK)



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.