"Een ploeg die speelt als Cercle, kom je niet vaak tegen"

VRIJDAG, 3 NOVEMBER 2023, 22:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met Cercle Brugge treft Anderlecht zondag de seizoensrevelatie. De Vereniging staat derde in de stand en speelt als een geoliede machine. "De manier waarop zij druk zetten, zorgt ervoor dat je nooit een rustig moment hebt", aldus Anderlecht-coach Brian Riemer. "Dat heb ik de spelers deze week ook proberen in te prenten."

"Cercle is geen tegenstander waar je rustig de bal kan rondtikken tot je het juiste gaatje vindt", aldus Riemer op zijn persconferentie vanmiddag. "Dat zal niet gebeuren. Hoe zij druk zetten, zorgt ervoor dat er nooit een rustig moment is. Dat heb ik de spelers gedurende de hele week proberen in te prenten. We mogen ons daaraan verwachten en hebben dus een plan nodig. Dat hebben we dan ook getraind. Ik zal niet zeggen dat we onze tactiek gaan aanpassen, maar we zijn ons bewust van de mogelijkheden van Cercle Brugge."

Riemer vergelijkt Cercle Brugge met het Leeds van Marcelo Bielsa enkele jaren geleden. "Zij speelden ook conservatief en vaak man op man. Zij spelen heel ander voetbal dan de rest en dat is net tricky aan zulke wedstrijden. Teams als OHL, KV Mechelen en Standard spelen uiteraard verschillend voetbal, maar doen veel dingen hetzelfde. Een ploeg die speelt zoals Cercle, kom je niet veel tegen. Dat maakt de wedstrijdvoorbereiding moeilijker. Je moet zorgen dat je hier klaar voor bent."

"We zullen ons manier van spelen zondag niet verloochenen. We zullen proberen te voetballen zoals we steeds doen, maar binnen de mogelijkheden die er zijn."

"Cercle doet het erg goed en daar hebben we respect voor. Maar ik hoop en geloof dat we erg veel vertrouwen hebben momenteel in onszelf. We zetten stappen vooruit. Zondag wordt een nieuwe uitdaging. Het belangrijkste is dat het een wedstrijd wordt waar je kan voetballen, waar je de mogelijkheid hebt om ruimte te vinden. Wat niet zal lukken, is de bal rustig rondspelen achteraan en zo te zoeken naar een opening. Het is dus zaak om die momenten te vinden en goed te benutten."

"Ik heb veel respect voor Cercle. Ze zijn niet de club met het grootste budget. Denkey is enorm beslissend met tien goals al. Hij is fysiek sterk, hij kan de bal goed afschermen zodat anderen rond hem aansluiten. Hij zal een uitdaging vormen voor Jan en Zeno. Maar ik ben ervan overtuigd dat we hem zullen aankunnen."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.