Van den Brom: "Het gaat steeds beter"

MAANDAG, 13 AUGUSTUS 2012, 08:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na de twee monsterscores tegen Ekranas haalde Anderlecht nu ook uit in de competitie. John van den Brom zag zijn jongens tegen Cercle eenvoudig de maat nemen. "Ik ben blij met het resultaat, maar vooral met de uitvoering."


De stempel van Van den Brom wordt steeds meer zichtbaar: verdedigers die hoog staan, backs die mee oprukken en vlotte combinaties naar voor toe. Wat Anderlecht tegen Cercle liet zien, stemt Van den Brom dan ook erg tevreden. "We hebben van in het begin het initiatief genomen en we hebben dat - op een korte periode in de tweede helft na - niet meer weggegeven. We kregen ook weer geen goal tegen, daar ben ik ook ontzettend tevreden over."

"Mbokani scoort dankzij De Sutter"

Dieumerci Mbokani was tegen Cercle de gevierde man. Dat hij drie keer kon scoren, kwam volgens Van den Brom ook door De Sutter. "Iedereen focust nu op Dieu met zijn drie goals, maar het is ook omdat Tom De Sutter naast hem speelt dat Mbokani zo goed kan zijn. In het begin speelde Dieu altijd tegen twee centrale verdedigers, maar door de inbreng van Tom krijgt Mbokani meer tijd en ruimte."

"Het is prima voor Dieu dat hij drie keer scoort, maar hij is ook gebaat met de gaten die Tom voor hem trekt", aldus Van den Brom. Dit wil echter niet zeggen dat Mbokani-De Sutter zijn vast spitsenduo wordt "Nogmaals: systemen zijn voor mij niet heilig. We zijn hier begonnen in 4-4-2, maar net zo goed speelden we na 70 minuten weer 4-3-3. En ook dat ging goed."

"Kouyaté is geen Moisander"

Achteraan kon Anderlecht gisteren voor het eerst dit seizoen rekenen op Cheikhou Kouyaté. De statistieken van Het Laatste Nieuws wijzen hem meteen aan als beste verdediger van de speeldag. "Ik ben blij dat Kouyaté er weer bij is. Zeker verdedigend wist ik dat hij over veel kwaliteiten beschikt", aldus Van den Brom. "Maar ik heb in deze wedstrijd ook genoten van zijn voetballende inbreng. Hij haalde ook bij het uitverdedigen en het inschuiven een goed niveau en was zelfs gevaarlijk."

Van den Brom ziet hem wel niet als de oplossing voor de niet-doorgegane transfer van Moisander. "Je kan die spelers niet met mekaar vergelijken. Moisander heeft weer andere kwaliteiten. Net zo goed als Olivier Deschacht weer andere kwaliteiten heeft en ook Wasilewski weer anders is. Maar ik ben zeer blij met de uitvoering bij het uitverdedigen van Kouyaté. Cheikhou laat ons toe om van achter uit te voetballen."

"We voeren steeds beter uit wat ik wil"

In de slotfase liet Van den Brom Massimo Bruno nog debuteren. "Massimo is een spits, hij is niet zo groot, maar wel heel beweeglijk. Hij is erbij omdat hij dat verdiend heeft. Het is een speler die een man kan uitschakelen."

"Dat we nu op kop staan is mooi, maar meer ook niet. Mijn grote voldoening is dat we steeds beter uitvoeren wat we willen en dat we initiatief pakken, thuis én uit. Dat zal niet altijd gaan, maar de intentie moet er wel altijd zijn. En het gaat in elk geval steeds beter."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.