Mbokani: "Bij Champions League blijf ik zeker"

MAANDAG, 13 AUGUSTUS 2012, 10:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met een hattrick was Dieumerci Mbokani de grote man tegen Cercle Brugge. "Besnik Hasi had me voor de match geprikkeld door me erop te wijzen dat ik nog niet had gescoord in de competitie", zo lachte Mbokani na de partij.


"Ik heb hem getoond dat het me wel lukt. En hoe. Wat kan ik nog meer wensen dan drie keer scoren in een match? Ik heb er vertrouwen in dat er nog veel gaan volgen. Ik ken mijn kwaliteiten", aldus Mbokani.

Ook de Congolees wijst op de rol die De Sutter speelt in zijn succes. "Ik speel het liefst in een systeem met twee spitsen en moet Tom bedanken. Hij werkt hard voor mij. Hij zakt vaak terug en zorgt dat ik ruimte krijg. De manier van samenspelen tussen ons doet me denken aan mijn periode met Igor De Camargo bij Standard. Zelf probeer ik ook altijd mijn defensief werk te doen."

"Goed bod altijd overwegen"

Voor Mbokani was het zijn tweede hattrick in Anderlecht-shirt. Zijn eerste scoorde hij op 6 mei 2007 tegen Beveren (8-1). Een dag later kondigde hij zijn transfer naar Standard aan. "Van die wedstrijd herinner ik me niks meer. Ik weet wel dat ik vandaag een veel sterkere voetballer ben dan toen."

Met deze doelpunten zal Mbokani ongetwijfeld weer in de schijnwerpers komen te staan. Ambieert hij nog een transfer deze zomer? "Als we Champions League halen, dan blijf ik zeker. Halen we het niet, dan zien we wel. Een goed bod moet je altijd overwegen, maar momenteel is er nog niets concreet. Als ik vertrek, dan liefst naar Engeland. Ik ben in ieder geval gemotiveerd om voor Anderlecht te spelen."

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.