Nextgen: Praet met beloften naar Barcelona

MAANDAG, 13 AUGUSTUS 2012, 15:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Overmorgen beginnen de beloften van Anderlecht aan hun Champions League. In de Nextgen Series nemen ze het dan op tegen Barcelona. Anderlecht wil absoluut een goed figuur slaan en daarom reist ook Dennis Praet mee naar Spanje.


Jean Kindermans, technisch directeur van de jeugdopleidingen, ziet in de Nextgen Series een prima leerschool voor de jeugd. "Het is een toernooi voor clubs met een betere jeugdopleiding. We hebben ons via via kunnen introduceren",aldus Kindermans. "De spelers kunnen zo kennismaken met de professionele voorbereiding voor de wedstrijden, een laatste stap richting een profbestaan."

Coach René Peeters: "Tonen dat ze hoger niveau aankunnen"

Beloftencoach René Peeters kijkt uit naar het treffen met Barcelona. Hij verwacht veel van zijn jongens. "Nu kunnen ze tonen dat ze een hoger niveau aankunnen. In de beloftencompetitie wordt de verdediging amper onder druk gezet, tegen Barcelona zal dat anders zijn."

Dat het Anderlecht menens is, bewijst ook de selectie van Dennis Praet. "We gaan met de sterkst mogelijke selectie. Dennis Praet gaat ook mee, hij wil dit heel graag", aldus Peeters.

Speler Michaël Heylen: "Revanche voor Otten Cup"

Ook verdediger Michaël Heylen beseft dat de Nextgen Series een goede leerschool zullen zijn. "Het wordt alleszins een prachtige ervaring, we gaan geconfronteerd worden met punten waar we nog aan moeten werken", zo vertelt hij.

Dat paars-wit meteen tegen Barcelona moet, vindt hij niet erg. "Wij willen revanche nemen. Vorig weekend verloren we nog met 1-0 van hen op de Otten Cup."

Bron: Belga



anderlecht-online forum