Anderlecht vertrekt dag vroeger naar Cyprus

DINSDAG, 14 AUGUSTUS 2012, 08:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht laat voor de uitmatch tegen AEL Limassol niets aan het toeval over en vertrekt niet één, maar twee dagen op voorhand naar Cyprus. Zo kan het beter wennen aan de temperaturen, die tussen de 37 en 42 graden zullen liggen.


Normaal gezien reist Anderlecht één dag voor de wedstrijd bij een Europese verplaatsing. Door de hoge temperaturen die volgende week op Cyprus verwacht worden, vertrekt paars-wit een dag vroeger om te acclimatiseren.

Lamlendig gevoel

“Een zeer goed idee”, zo vindt sportarts Chris Goossens. "Wanneer je onderworpen wordt aan extreem hoge temperaturen als deze gaan de perifere bloedvaten openzetten. Ter vergelijking: als je in de lente temperaturen van 13, 14 graden gewend bent en je zit dan plots in je auto op een warme dag, voel je je lamlendig. Dat is ook wat er hier gebeurt.”

“Er zijn individuele verschillen, maar bij een overgang naar zulke extreme temperaturen kan je helemaal geblokkeerd raken. Vaak volgt de shock pas op de tweede dag, wat in het geval van Anderlecht op dinsdag zou zijn. Maar 48 uur moet voldoende zijn om geadapteerd te raken aan de hitte."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.