Gevonden: voetballende verdediger

DINSDAG, 14 AUGUSTUS 2012, 09:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Heeft Anderlecht zijn voetballende verdediger gevonden? De Ortec-computer die voor HLN wedstrijden analyseert toonde aan dat Cheikhou Kouyaté tegen Cercle Brugge uitmuntend was in de passing. De verdediger kreeg een 8,4 op 10.


Over de hele wedstrijd leverde Kouyaté 44 passes af, enkel Kanu (47) en Biglia (61) deden beter. 38 van zijn passes waren succesvol, wat neerkomt op een slaagpercentage van 86,36 %.

Passes vooruit

Wanneer de passes van Kouyaté van naderbij bekeken worden, valt op dat hij 21 keer ‘kort vooruit’ inspeelde en zes keer ‘lang vooruit’. Twaalf keer speelde hij breed en slechts vijf keer naar achter. Kouyaté verstuurde ook 4 'sleutelpasses' (passes die voor rechtstreeks doelgevaar zorgden). Voor een centrale verdediger is dit een hoog cijfer.

Ook de bestemmelingen van zijn passes tonen aan dat Kouyaté offensief denkt. Acht keer gaf hij de bal aan Kanu en liefst zes keer speelde hij meteen Mbokani aan.

Acties op helft tegenstander en dribbels

De cijfers geven ook aan dat Kouyaté veel vaker mee inschoof dan Wasilewski. Voor de pauze was de Senegalees betrokken in acht acties op de helft van de tegenstander, na de rust in vijf. Ter vergelijking: bij Wasilewski was dit vijf en twee. Bovendien speelden Kouyatés acties zich een stuk hoger af dan die van Wasyl.

De computer geeft ook aan dat Kouyaté zeven 'dribbels' (aanvallende loopacties). Bovendien leverde Kouyaté ook nog eens zes échte dribbels af. Met beide cijfers staat hij in de top vier van het team dat zondag speelde.

Tot slot nog één cijfer om zijn prima wedstrijd aan te tonen: om defensief overeind te blijven had Kouyaté niet één overtreding nodig.

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.