"Duo Mbokani-De Sutter van goudwaarde"

DINSDAG, 14 AUGUSTUS 2012, 12:48 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht lijkt met Dieumerci Mbokani en Tom De Sutter een nieuw superduo ontdekt te hebben. Beide spitsen toonden zich tegen Cercle bijzonder complementair in de aanval. Gewezen Anderlechtspits Erwin Vandenbergh gelooft erin.


"De omschakeling naar het tweespitsensysteem is voor beiden van goudwaarde geweest", zegt Vandenbergh in Gazet van Antwerpen. "De Sutter ontlast Mbokani, die vorig jaar steeds twee spelers op zich geplakt kreeg en ik ben zeker dat ze in de toekomst nog meer van mekaar gaan profiteren. Niet alleen tijdens de wedstrijden, ook op de trainingen zullen ze elkaar nog beter gaan aanvoelen.

"Je zult zien: die twee gaan nog groeien als spitsenkoppel. Temeer omdat De Sutter bereid is om in dienst van Mbokani te spelen."

Koller-Radzinski

Vandenbergh ziet in het huidig spitsenduo misschien wel de opvolgers voor Koller en Radzinski. "In mijn ogen zijn Mbokani en De Sutter een zekerheid voorin. Zoals Radzinski en Koller bij wie het ook zo goed klikte. Ik geloof dat Mbokani en De Sutter even goed als hen kunnen worden. Waarom niet? Het zijn compleet andere types maar op hun manier kunnen ze even belangrijk worden. Gegarandeerd in de competitie, maar volgens mij ook in Europa."

Bliksemafleider

Toch moet De Sutter volgens Vandenbergh opletten dat hij zich niet volledig wegcijfert voor Mbokani. "Zijn werklust voor Mbokani is goed, maar hij mag zich niet volledig wegcijferen. In een seizoen zijn er altijd periodes waarin het minder loopt. Schreven de media eerst nog: "Hij scoort misschien niet maar speelt wel goed." Dan wordt dat ineens: "Hij speelt niet meer goed én scoort ook niet". De Sutter mag zich niet verzoenen met een rol als bliksemafleider, al geloof ik dat die goals automatisch gaan volgen gezien zijn goeie vormpeil."

"Meer vragen stel ik mij bij zijn blessuregevoeligheid. Het matchritme gaat nu snel de hoogte in. Kan De Sutter dat, na twee jaar weinig speelminuten, wel aan?"

"Mbokani moet blijven"

De cruciale vraag is echter of Mbokani nog wel bij Anderlecht zit na 31 augustus. "Ik hoop dat 'Dieu' inziet dat hij best nog een jaartje wacht. Hij is nu in topvorm, heeft nu zijn draai gevonden, dan vertrek je echt best niet in de loop van het seizoen. Na nog een jaar op topniveau bij Anderlecht kan hij nog meer verdienen en naar een nog betere club. Het zou hem enkel ten goede komen", stelt Vandenbergh.

De zesvoudige Belgische topschutter heeft tot slot ook nog een boodschap voor Anderlecht in petto. "Laat Mbokani in geen geval vertrekken. Niet in het ploegbelang, niet naar de supporters toe. Vorig jaar is de club hem gaan halen om de fans te sussen, dan kan je het niet maken om hem nu te laten gaan. Anders ben je serieus verzwakt en boet je in qua ambitie."

Bron: Gazet van Antwerpen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.