"Ontwikkeling en doorstroming van talent staan centraal"

VRIJDAG, 10 NOVEMBER 2023, 18:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD In een reactie op de nieuwe structuur van de jeugdopleiding vertelt CEO Sports dat Anderlecht volop zal blijven inzetten op de eigen jeugd. Hij laat weten dat de komst van Henk Mariman en Peter Verbeke nog maar een begin is.

"Eerst en vooral willen we als club onze dankbaarheid uitdrukken aan Jean Kindermans voor zijn werk van de afgelopen 17 jaar", begint Fredberg op de officiële clubwebsite. "Toen duidelijk werd dat Jean de club zou verlaten, hebben we werk gemaakt van een nieuwe operationele structuur."

"Ik ben erg blij dat we met Mikkel, Henk en Peter een eerste fundament leggen van van ervaren professionals met een bewezen expertise en een passie voor talentontwikkeling. We zullen in de komende weken en maanden bijkomende gesprekken voeren, zowel intern als extern, om onze Academy verder te versterken."

"Talent zal hier altijd volop een kans krijgen"

Fredberg benadrukt dat Anderlecht volop de kaart van de eigen jeugd zal blijven trekken. Hij staaft dat met cijfers. "Het afgelopen jaar tekenden veertien Academy-spelers een contract, maakten 27 jeugdspelers hun profdebuut (bij de Futures in 1B, red.) en spelen met Zeno Debast, Theo Leoni, Francis Amuzu, Mario Stroeykens, Killian Sardella, Kristian Arnstad en binnenkort opnieuw Yari Verschaeren liefst zeven Neerpede-spelers in de eerste ploeg."

"De ontwikkeling en doorstroming van talent staat centraal in de sportieve identiteit en strategie van RSC Anderlecht", aldus Fredberg. "Talent zal hier altijd volop een kans krijgen. Met de vernieuwde en versterkte structuur willen we die ambitie meer dan ooit kracht bijzetten.”

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.