Kabasele: "Eerste plaats is ons doel"

WOENSDAG, 15 AUGUSTUS 2012, 11:46 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Nathan Kabasele moet als spits voor de doelpunten zorgen in de Nextgen Series. In de eerste wedstrijd krijgt Anderlecht meteen Barcelona als tegenstander voorgeschoteld. Toch boezemt dat geen angst in bij de Congolese Belg.


"We hebben een goeie verdediging met vier sterke mannen achterin en een stevig sluitstuk met Davy Roef. We komen naar hier om te winnen", aldus de neef van Mbokani.

Anderlecht kan tegen Barcelona meteen revanche nemen voor de verloren finale op de Otten Cup. "In de poules speelden we de derde wedstrijd tegen Barça en hadden we genoeg aan een gelijkspel om ons te plaatsen", blikt Kabasele terug. "In de finale speelden we heel wat beter, Barça speelde het spel zoals we dat kennen, maar op bepaalde momenten konden we echt met hen rivaliseren.

"Al verwacht ik ze wel een beetje anders dan op de Otten Cup. Ze mogen een paar extra spelers meebrengen, maar aan de andere kant, wij hebben met Bruno, Praet en Vervoort ook extra krachten mee waardoor we eveneens sterker zullen zijn."

De beloften hebben ook een duidelijk doel voor ogen in de nieuwe competitie. "We zijn realist, maar wel ambitieus en we willen die eerste plaats. We beseffen echt wel dat we tegenover topploegen staan, maar dat plaatsje helemaal bovenaan is en blijft ons doel", aldus Kabasele.

Bron: rsca.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.