Anderlecht houdt stand in Gent

ZONDAG, 12 NOVEMBER 2023, 20:44 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft 1-1 gelijkgespeeld tegen een sterk Gent. De thuisploeg had de hele match balbezit en Anderlecht moest zich beperken tot verdedigen. Dat deed het goed, want Gent scoorde enkel met een afgeweken schot in het slot van de eerste helft. In de extra tijd scoorde Dolberg tegen vanop de stip. Na rust drukte Gent opnieuw, maar grote kansen kreeg het niet. Zo wint Anderlecht weer niet van Gent, al mag het zeker en vast tevreden zijn met een punt na deze wedstrijd. De uitblinkers waren deze maal achterin te zoeken.

Dit Gent was samen met Union de sterkste tegenstander waartegen Anderlecht al speelde dit seizoen. Gent trapte meteen het gaspedaal in. Vooral Brown kon gezwind zijn gang gaan. Vertonghen kon net ontzetten voor de neus van Tissoudali. Ondertussen weigerde Anderlecht meer te doen na slecht uitvoetballen van Roef. Paars-wit kwam er af en toe uit, maar Gent toonde de grootste aanvalsdrang en had het balbezit. Op het half uur moest Augustinsson naar de kant nadat Cuypers hem al vroeg in de wedstrijd had geraakt.

In minuut 38 opende Gent de score met wat geluk. Een schot van Samoise week af op Delaney en belandde in doel. Net voor rust was er eindelijk de eerste echte aanval van Anderlecht, maar Roef stopte de poging van Hazard. In de extra tijd kreeg Paars-wit pas echt een grote kans. Vergoote wees immers naar de stip nadat Watanabe Hazard had gehaakt. Dolberg klopte specialist Roef.

Zo mocht Anderlecht niet mopperen met de 1-1 aan de rust. Gent was de betere club al had het wel geluk bij het doelpunt. Anderlecht kreeg buiten de strafschopfase aanvallend nauwelijks iets klaar.

Meteen na rust moest Roef zich strekken op een schot van Hazard. Gent was echter niet van plan om Anderlecht het balbezit te gunnen. Paars-wit had geluk toen een lage voorzet van Brown voorbij vriend en vijand rolde. N'Diaye kwam dan weer net op tijd om een voorzet in corner te verwerken na balverlies op het middenveld. Op het uur kwam Leoni Stroeykens vervangen.

Bij een counter in minuut 69 kon Hazard net Dryer niet lanceren vanop eigen helft. Bij Gent kwam Orban even later Cuypers vervangen. Anderlecht mocht niet klagen toen Delaney een tweede geel had kunnen krijgen. Gent bleef aandringen en Anderlecht moest zich beperken tot verdedigen. In de slotfase toch een beetje Anderlecht. De ingevallen Vazquez profiteerde van een zeldzaam foutje in de Gentse defensie, maar zijn schot vanuit een schuine hoek ging volledig de mist in. Leoni kon daarna een lange bal onvoldoende raken. Het slotakkoord was nog voor de thuisploeg. In de extra tijd vloog een vluchtschot van Kums net naast.

Soms moet je ook met een gelijkspel tevreden kunnen zijn en dat was het geval na deze wedstrijd. Aanvallend kwam Anderlecht er vanavond amper uit. Gent zal zeggen dat ze de zege verdienden, maar dat is dan ook niet op basis van kansen, want Anderlecht verdedigde vandaag goed en was niet op een foutje te betrappen.